Μία απάντηση στον Ισπανό Υπουργό Οικονομικών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όθων Ιακωβίδης
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Ισπανός Υπ. Οικονομιών Λουίς δε Γκίνδος (ο Ισπανός Στουρνάρας ή Χαρδούβελης) απεφάνθη: “Η Ισπανία είχε δανείσει 26 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα ενώ η χώρα της Ιβηρικής διερχόταν επίσης σοβαρή κρίση και δεν τίθεται ζήτημα διαγραφής της οφειλής αυτής. Αυτά τα 26 δισεκατομμύρια αντιπροσωπεύουν κατά προσέγγιση το ποσό που δαπανούμε σε έναν χρόνο για τα επιδόματα ανεργίας στη χώρα (μας), όπου το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται στο 23%. Επιπλέον, η Ισπανία είχε αναγκαστεί να δανειστεί με επιτόκια υψηλότερα από αυτά που προσφέρει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η Μαδρίτη”.
Κάποιος πρέπει να πεί σ’ αυτόν τον κύριο ότι:
1ον) Τα 26 δις Ευρώ που αναφέρει, τα “φόρτωσε” στις πλάτες τού Ισπανικού λαού η κυβέρνησή του (χωρίς να ρωτήσει τον Ισπανικό λαό αν συμφωνεί) προκειμένου να μη τα χάσουν τα Hedge Funds που είχαν επενδύσει σε Ελληνικά Ομόλογα, και μάλιστα μετά την πτώση της αξίας των Ομολόγων αυτών στα διεθνή χρηματιστήρια…
Με άλλα λόγια, προκειμένου να κερδοσκοπήσουν τα Hedge Funds της “Διεθνούς του Χρήματος”, οι Ευρωπαϊκοί λαοί (και, μεταξύ τους, ο Ισπανικός) χωρίς να ερωτηθούν, φορτώθηκαν (δια αναδοχής) το Δ.Χρέος της Ελλάδας.
2ον) Από το Ισπανικό Ταμείο και από τα επιδόματα ανεργίας στην Ισπανία, δεν έλειψε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ.
Η Ισπανία, όπως και οι άλλες Χώρες που (υπό το πρόσχημα ότι βοηθούν την Ελλάδα) σιγούρεψαν τα κέρδη των κατόχων των Hedge Funds) υπέγραψαν ένα ομόλογο προς την ΕΚΤ, με το ποσό που συμφώνησε η κάθε μία, και η ΕΚΤ πλήρωσε τα ομόλογα που είχαν στα χέρια τους τα διάφορα παγκοσμοποιημένα Hedge Funds. Το ποσό των ομολόγων αυτών, είναι το ποσό που χρωστά τώρα η Ελλάδα σε κάθε μία Χώρα του Eurogroup.
Και η Ελλάδα (η οποία αν είχε πτωχεύσει τότε, στις αρχές του 2010, δεν θα χρωστούσε σήμερα ούτε ένα Ευρώ) δεν αρνείται να τα πληρώσει. Απλά, ζητά να διευκολυνθεί για να μπορέσει να τα πληρώσει, χωρίς να βυθίσει στην ελεεινή φτώχεια, το 90% του Λαού της.
Αυτή είναι η Αλήθεια των πραγμάτων (ότι, δηλαδή, οι Ευρωπαϊκοί Λαοί φορτώθηκαν μία – μή δυνάμενη να πληρωθεί – οφειλή) και παρακαλείται ο κ. Λουίς δε Γκίνδος, να αφήσει κατά μέρος τα ψέμματα και την αποπροσανατολιστική προπαγάνδα, απέναντι στο Λαό της Ισπανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ