ΣΥΡΙΖΑ 45,4%, ΝΔ 18,4%. Βάστα Σαμαρά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

sta-grafeia-tis-nd-o-antwnis-samaras_2.w_lΠέντε μέρες μετά τις πρόσφατες εκλογές και συγκεκριμένα στις 31-1-2015 είχαμε πει πως η παραμονή Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ είναι η χαρά του Τσίπρα  και λίγες μέρες μετά επιβεβαιωθήκαμε πλήρως.
Συγκεκριμένα σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία δημοσκοπήσεων Marc για την τηλεόραση του Alpha, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 45,4%, ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει κατρακυλήσει στο 18,4%. 
Είναι λοιπόν πασιφανές πως όσο παραμένει στην ηγεσία της ΝΔ ο κ. Σαμαράς, το κόμμα αυτό οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε ποσοστά ΠΟΛΑΝ ακολουθώντας το ΠΑΣΟΚ στην έξοδο από την πολιτική σκηνή της χώρας.
Φυσικά η ΝΔ δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Έχει πολιτικά τζάκια, πολιτικές οικογένειες, πολιτικούς γόνους και ισχυρά στηρίγματα στην ολιγαρχία εδώ και στο εξωτερικό. Όλοι αυτοί δεν θα εγκαταλείψουν εύκολα ένα έτοιμο πολιτικό «μαγαζί» που στηρίζει τα συμφέροντά τους. Προβλέπουμε λοιπόν σύντομα και ανάλογα με τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων της νέας κυβέρνησης με τους δανειστές, απλά να κοινοποιήσουν στον «διευθύνοντα σύμβουλο» κ. Σαμαρά την παραίτησή του.
Σημειώνουμε ότι ο άλλος πολιτικός πόλος του μεταπολιτευτικού δικομματικού σκηνικού, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, αυτό μας αφήνει χρόνους, αφού στις προτιμήσεις του λαού βρίσκεται επιτέλους εκτός Βουλής με 2,8%, κάνοντας παρέα στο ΚΙΔΗΣΟ της άλλοτε κραταιάς πολιτικής οικογένειας Παπανδρέου. Φυσικά ο καθηγητής κ. Βενιζέλος έχει ήδη σπεύσει μόνος του να ανακοινώσει την παραίτησή του. Αν κι αυτός το είχε κάνει από πολύ ενωρίτερα, ήδη από τις ευρωεκλογές, ίσως να είχε διασωθεί εκεί κάτι. Τώρα είναι αργά. Τώρα παίρνει το ΠΑΣΟΚ στο σπίτι του.
Πέτρος Χασάπης
 
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ