Πρέπει να σεβαστούμε όσα υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150216051820Η συνήθης επωδός του Ευρω-ιερατείου αυτές τις τρεις εβδομάδες που κυβερνά την χώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι πως η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί αυτά που υπέγραψε και να συνεχίσει το πρόγραμμα της εξαθλίωσης, που έχει εφαρμοστεί στον Ελληνικό Λαό.
Σαφώς και το πρόγραμμα έχει υπογραφεί και έχει εφαρμοστεί, αλλά τι είναι αυτό που έχει υπογραφεί, έως πότε ισχύει η υπογραφή του και κυρίως ποιοι ήταν αυτοί που το επέβαλλαν και ποιοι αυτοί που το υπέγραψαν;
Πρωτίστως αν αποδεχτούμε αυτή την στρεβλή ερμηνεία της συνέχεια του κράτους τότε ποια η θέση της αλλαγής κυβέρνησης, σαν αποτέλεσμα των δημοκρατικών διαδικασιών και ποια η θέση της αλλαγής πολιτικής σαν αποτέλεσμα εκλογών; Θέλουν οι εταίροι μας να μας πείσουν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών, στο πλαίσιο της Ευρώπης, δεν έχει καμία σημασία και ότι η λαϊκή εντολή είναι μόνο για το θεαθήναι; Υπερασπίζονται οι «εταίροι» μας την κατάλυση της λαϊκής βούλησης, στο όνομα της συνέχειας του κράτους; Ποιο Σύνταγμα το γράφει αυτό; Το Ελληνικό πάντως όχι!
Δευτερευόντως, εγκαλούν την κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει παταγωδώς, κατά γενική ομολογία, που δημιουργεί δυστυχία και σαφώς δεν επιτυγχάνει τους στόχους του, μόνο και μόνο για τα τιμήσει κάποιες «υπογραφές», την εγκαλούν δηλαδή να συνεχίσει το λάθος.
Το βασικότερο όμως όλων είναι «ποιοι είναι αυτοί που υπέγραψαν ένθεν και ένθεν»! Και αν κάποιοι ασχολούνται ποιοι είναι αυτοί, που υπέγραψαν από την πλευρά της Ευρώπης, μιλώντας για τους δογματικούς, υπέρ της λιτότητας, Μέρκελ και Σόιμπλε, πρέπει να ασχοληθούμε και με το ποιοι είναι αυτοί που υπέγραψαν για λογαριασμό της Ελλάδας. Καμία συμφωνία δεν μπορεί να ισχύει όταν αυτή την υπέγραψαν δοτοί και φαύλοι. Καμία συμφωνία δεν μπορεί να ισχύει εάν αυτή προέκυψε σαν προϊόν εκβιασμού ή συναλλαγής. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η χώρα πρέπει να αποζημιωθεί για την βλάβη που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε και ο εκβιασμός και η συναλλαγή είναι σαν το ταγκό, χρειάζονται δύο!
Βλάσης Μανθογιάννης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ