Βόμβες του Δημήτρη Καμμένου κατά των νταβατζήδων… Με ονοματεπώνυμα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150217125634

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στον Υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Δημήτρης Καμμένος, αφού εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στο έργο του Υπουργού και συζητήθηκε η τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, υπέβαλε μια σειρά από στοιχεία και έργα τα οποία χρήζουν άμεσης δράσης, αλλά και ελέγχου.
Η ατζέντα η οποία ετέθη από τον κ. Καμμένο είναι:
• Ερώτηση σχετικά με την σκοπιμότητα, λειτουργία, εύρεση καταστατικού και έλεγχο των διαδικασιών χρηματοδότησης και αναλαμβανόμενου ρίσκου του «Επενδυτικού Ταμείου Λουξεμβούργου».
• Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το υπάρχον μοντέλο χρηματοδότησης, επιδότησης και ανάλυση κόστους-οφέλους αλλά και η δημιουργία νέου χρέους εκτός κρατικών ισολογισμών.
• Η Έκθεση καταγραφής Δημόσιας Περιουσίας ΙΣΤΑΜΕ 11/2010, σε σχέση με το στρατηγικό σχέδιο καταγραφής της, έλεγχο 1 προς 1 των δημοσίων ακινήτων που μεταβιβάσθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, η καταγεγραμμένη αξία της και τέλος οι «αρχές» αξιοποίησής της.
• Η ακίνητη περιουσία της ΕΘΝΙΚΗΣ/ΠΑΝΓΑΙΑ, και ως παράδειγμα η μίσθωση του ακινήτου Υπ. Διακυβέρνησης από το δημόσιο με εγγυημένο ετήσιο κόστος 792.000 για 20 χρόνια.
• Κατατέθηκε η πλήρης ανάλυση του Επενδυτικού Πακέτου Γιούνκερ αλλά και το σύνολο των 10δων Ελληνικών Έργων, τα οποία βρίσκονται ήδη στην λίστα αυτής της χρηματοδότησης και συζητήθηκε η αξιοποίησή της αλλά και οι δυνατότητες χρηματοδότησης αλλά και ελέγχου σκοπιμότητας όλων των έργων 1 προς 1.
• Δόθηκε η ανάλυση των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) τα οποία αφορούν την Ενέργεια και την συμφωνημένη με κάθε λεπτομέρεια(!) θέση της Ελλάδος στον Ενεργειακό Χάρτη της Ευρώπης για περαιτέρω ανάλυση και συζήτηση.
• Ενημέρωση για την κατατεθειμένη ερώτηση του Προέδρου κ Πάνου. Καμμένου σχετικά με τα έσοδα του δημοσίου από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, μετά από την δήλωση του κ. Σαμαρά για: «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ έσοδα 150δις ευρώ σε βάθος 25ετιας». Συμφωνήθηκε η επανεξέταση της συμφωνίας προς όφελος του Ελληνικού δημοσίου σε σχέση με την ιδιοκτησία των Υ/Α αλλά και την πώλησή τους.
• Κατάθεση αποκαλυπτικών άρθρων εμού του ιδίου σχετικά με τις Σκουριές και το δαιδαλώδες σχήμα εξωχώριων εταιρειών στο εταιρικό της σχήμα, ενώ αποφασίσαμε τον φορολογικό έλεγχο των εταιρικών σχημάτων καθώς επίσης και την μη-παράσταση του Ελληνικού δημοσίου στην εκδίκαση της αποζημίωσης στην ΕΕ.
• Κατάθεση εγγράφου σχετικά με αποζημίωση της ΜΩΡΕΑΣ Α.Ε. για καθυστέρηση εκταμίευσης κονδυλίων και καθυστέρηση συμψηφισμού ΦΠΑ, η οποία είναι απαράδεκτη στις εποχές που ζούμε και έγινε πρόταση για επανεξέταση όλων των σχετικών συμβάσεων.
Τέλος τέθηκε το καυτό ζήτημα των 3,4 εκατ. φορολογούμενων με ληξιπρόθεσμα χρέη οι οποίοι αδυνατούν να προσφέρουν στην πολυπόθητη Ανάπτυξη όντας μη-ενήμεροι ασφαλιστικά και φορολογικά. «Πρότεινα να εξετάσουμε το καθεστώς της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. Όσον αφορά στις δικαστικές αποφάσεις οι οποίες δεν αναστέλλονται ακόμη και την περίπτωση όπου ο υπόχρεος τελεί υπό ρύθμιση(!), ύστερα από σχετικές καταγγελίες, αποφασίσαμε να προβούμε σε σχετική τροποποιητική διάταξη.
Κλείνοντας, σημειώσαμε ότι οι προοπτικές συνεργασίας μας στοχεύουν στην αξιοποίηση, κάθε μέσου σε όλους τους τομείς της Ελληνικής οικονομίας με την ενθάρρυνση της ελληνικής πολιτείας προς κάθε επιχειρηματική εξωστρεφή πρωτοβουλία, η οποία μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ