Παράταση της Δανειακής Σϋμβασης και όχι του προγράμματος θα ζητήσει η κυβέρνηση

varoufakis-ecofin3
 
Νέα πρόταση προς τους Ευρωπαίους εταίρους επεξεργάζεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Η πρόταση αυτή, την οποία αναμένεται να καταθέσει αύριο ο κ. Βαρουφάκης, προβλέπει την παράταση της δανειακής σύμβασης μέχρι το καλοκαίρι του 2015.
Με τη νέα πρωτοβουλία της, η

κυβέρνηση επιθυμεί να επιστρέψει στο κείμενο της συμφωνίας που προτάθηκε από τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 11 Φεβρουαρίου.
«Κλειδί» της νέας πρότασης από την Αθήνα είναι η αναφορά σε λέξεις κρίσιμες για τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όπως «γέφυρα», «επεκτείνουμε», «διορθώνουμε».
Παράλληλα, στην πρόταση που φέρνει το οικονομικό επιτελείο προς τους εταίρους, με στόχο μια νέα συνεδρίαση του Eurogroup, που θα οδηγήσει ενδεχομένως και σε συμφωνία, περιλαμβάνονται δύο μέτρα από το «πακέτο» που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
Αυτά είναι οι δράσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και οι αλλαγές στα εργασιακά, οι οποίες δεν θα επιφέρουν περαιτέρω δημοσιονομικό κόστος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για την κατάρτιση της νέας πρότασης, το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Γάλλο Επίτροπο, Πιέρ Μοσκοβισί.
Την είδηση περί νέας πρότασης επιβεβαιώνουν και πηγές από τις Βρυξέλλες, τις οποίες επικαλούνται εξίσου το Reuters και το Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ