Αποκλειστική ανταπόκριση από τα Σκόπια: Οι σχολές αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών ενώθηκαν με την αντιπολίτευση εναντίον της κυβερνητικής παρέμβασης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σκοπιαΟι μαθητές από τη σχολή αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου «Αγ Κύριλλος και Μεθόδιος»(UKIM) των Σκοπίων


http://www.dailymotion.com/video/x2hj2f7_students-take-over-the-faculty-of-architecture-in-skopje-18-ii-2015_news

FYROM, εντάχθηκαν στην» Αυτόνομη Ζώνη», μια μορφή διαμαρτυρίας με καταλήψεις σχολών σε πείσμα των προσπαθειών από την εθνοκεντρική και αυταρχική κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, να επιβάλει τον έλεγχο της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Οι σχολές Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών, οι οποίες θεωρούνται διάσημες λόγω της ισχυρής και προσανατολισμένης στις εξαγωγές οικοδομική βιομηχανία της ΠΓΔΜ, ενώθηκαν με αυτήν την πράξη τους με τους συναδέλφους τους από τα Τμήματα UKIM της Φιλοσοφίας και Φιλολογίας.

keimeno1

Η τελευταία πράξη της αμφισβήτησης από τους μαθητές των προαναφερθέντων σχολών συνέβη σε ένα πολιτικό πλαίσιο σοβαρής κυβερνητικής κρίσης. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι φοιτητής από το «St. Clement της Αχρίδας «(UKLO) πανεπιστήμιο από St. Clement μια πόλη στο νότιο τμήμα της ΠΓΔΜ που κατοικείται από Σλάβους και Crypto-Έλληνες, συμμετείχαν επίσης στις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι μέσα σε ένα βαρύ χειμώνα, η κυβέρνηση μείωσε κεντρική θέρμανση τους. Στα Σκόπια, το βράδυ της Τετάρτης 18-ΙΙ-2015, σε μια πράξη που υπόαναφέρθηκε από τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης (τα οποία είναι φιλοκυβερνητικά), οι μαθητές των Σχολών Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών, με περιφρόνηση προς τις προσπάθειες παραβίασης της αυτονομίας των πανεπιστημίων, προετοιμάστηκαν για κατάληψη των εγκαταστάσεων των σχολών τους. Η δράση αυτή περιλάμβανε δημιουργία τμήματος για τη δωρεά τροφίμων, ποτών και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και δημιουργικό εργαστήρι, που υποστηρίζεται και από τους φοιτητές και από τους καθηγητές.

keimeno2

keimeno3

Αυτή η περιφρόνηση από φοιτητές στην ΠΓΔΜ είναι μια προσθήκη της πολιτικής ανυπακοής εναντίον του κυβερνητικού ολοκληρωτισμού που περιλαμβάνει μια ευρεία συμμαχία των πολιτών που αντιτίθενται στις αυτοκαταστροφικές πολιτικές από το πιο διακεκριμένο δικτατορικό καθεστώς της Ευρώπης.

Vladislav Perunović

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ