Η Ρωσία μετατρέπει την Κριμαία σε «απόρθητο φρούριο»

ρωσιαΗ χερσόνησος της Κριμαίας θα μετατραπεί σε ‘απόρθητο φρούριο’, με την εγκατάσταση μεγάλης στρατιωτικής ομάδας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και εξοπλισμός σύγχρονων όπλων».


Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην Κριμαία, Όλεγκ Μπελαβέντσεφ.

«Υπήρξε μια μεγάλη απόφαση για την ενίσχυση της άμυνας της χερσονήσου. Η Κριμαία θα γίνει απόρθητο φρούριο», είπε ο Μπελαβέντσεφ.

Πρόσθεσε ότι στη χερσόνησο θα δημιουργηθεί μια μεγάλη στρατιωτική μονάδα και η ομάδα των αερομεταφερόμενων στρατιωτών θα αλλάξει προς το βέλτιστο.
Επιπλέον, ο σύγχρονος Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, θα εκπροσωπηθεί στην Κριμαία με υποβρύχιο τύπου 636, με πυραύλους επί του σκάφους».

Ο Μπελαβέντσεφ πρόσθεσε ότι το Κρεμλίνο έχει διαθέσει σημαντικούς πόρους για τη δημιουργία σύγχρονης στρατιωτικής δομής, αφού η υπάρχουσα έχει υποστεί φθορές. Σημείωσε ότι αναβιώνεται η Ανώτατη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στη Σεβαστούπολη, καθώς και η δημιουργία της Σχολής των Προεδρικών Δοκίμων, η οποία εντάσσεται στο ρωσικό ναυτικό.

Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο του 2014, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σάιγκου, ανακοίνωσε τη δημιουργία μια αυτόνομης μονάδας των δυνάμεων της Κριμαίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, στη χερσόνησο πέρα των υφιστάμενων μέσων και δυνατοτήτων θα δημιουργούνταν επτά ή οκτώ επιπλέον μονάδων.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι η Κριμαία φιλοξενούσε ένα μαχητικό καθώς και αεροσκάφη για μεταφορά προσωπικού του Στρατού, ενώ θα εγκαθίστατο υποδιαιρέσεις των πυραυλικών συστημάτων S-300. ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ