Ετσι είδαν τα διεθνή ΜΜΕ την συμφωνία στο Eurogroup

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

amamaΠρωτοσέλιδο σε πολλά μεγάλα διεθνή ΜΜΕ έγινε η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της Παρασκευής ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές.
Στα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις και για εξέλιξη που προσφέρει χρόνο στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
New York Times
«Οι Ευρωπαίοι εταίροι συμφώνησαν για παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας για τέσσερις ακόμη μήνες, έπειτα από εβδομάδες έντονων διαπραγματεύσεων. Η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο στην Ελλάδα που ξεκλειδώνει έξτρα βοήθεια από τα 240 εκ. ευρώ της δανειακής σύμβασης, εφόσον πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις με τη μορφή υποχρεώσεων προς τους πιστωτές»
Reuters
Οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν σε παράταση του προγράμματος διάσωσης. Η συμφωνία θα επικυρωθεί όταν οι δανειστές δουν έμπρακτες μεταρρυθμίσεις. Προς το παρόν η Ελλάδα κερδίζει μια περίοδο χάριτος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να υπαναχωρεί από τις υποσχέσεις για αποχώρηση από το σύμφωνο οικονομικής διάσωσης
Bloomberg
Η Ελλάδα αγόρασε χρόνο για να επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες της χορήγησης των μακροπρόθεσμων χρηματοδοτήσεων.
Guardian
Σε συμφωνία ήρθαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έπειτα από συνεχείς διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες. Το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας θα παραταθεί για τέσσερις μήνες, με την νέα κυβέρνηση της Αριστεράς να δεσμεύεται ότι δεν θα αποσύρει τα μέτρα λιτότητας που συνδέονται με τη διάσωση.
Il Sole 24 Ore
Βοήθεια για άλλους τέσσερις μήνες. Συμβιβάστηκε, αλλά σίγουρα δεν εξήλθε ηττημένη η Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ