Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΧΑΡΗ. Τέρμα η πλάκα.

wpid 20150221061702

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΘΕΟΧΑΡΗ ΠΕΡΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ «ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ»
Ύστερα από αναφορά του Γιώργου Φλωρά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις 4/2/2015, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση στις 12/2/2015 (αρ. πρωτ. 7098) αναφορικά με τις δηλώσεις του Βουλευτή και πρώην Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη στην εφημερίδα Telegraph.
Στις 31/1/2015 η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Telegraph της Αγγλίας δημοσίευσε συνέντευξη του Βουλευτή κ. Θεοχάρη, στον δημοσιογράφο Nick Squires. Στην συνέντευξη του αυτή ο κ. Θεοχάρης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, παραδέχεται ότι δεχόταν πιέσεις για να μην κάνει ελέγχους σε «φίλους και ευεργέτες του κόμματος»!!! Και το δημοσίευμα μιλάει ξεκάθαρα για την Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά.
Το απόσπασμα του αγγλικού κειμένου είναι ως ακολούθως:
«But while that yielded a number of high-profile scalps, including former government ministers, Mr Theoharis said that the government of Antonis Samaras, the leader of the conservative New Democracy party, started pushing him to adopt what he diplomatically calls “a more populist stance”.
In practice, that meant going easy on politically sensitive targets such as friends and benefactors of the party. “It was a case of ‘don’t do this, don’t do that’,” he said. He threw his hat into the ring just two weeks before the elections, and became one of 17 MPs that ToPotami now has in parliament.»
Μετάφραση
«Αλλά ενώ αυτό απέδωσε μια σειρά από υψηλού προφίλ «κεφάλια», συμπεριλαμβανομένων πρώην υπουργών της κυβέρνησης, ο κ Θεοχάρης είπε ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ο ηγέτης του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, άρχισαν να τον πιέζουν να υιοθετήσει αυτό που ο ίδιος αποκαλεί διπλωματικά” μια πιο λαϊκίστικη στάση “. Στην πράξη, αυτό σήμαινε, να αντιμετωπίζει ελαφριά πολιτικά ευαίσθητους στόχους, όπως τους φίλους και ευεργέτες του κόμματος. «Ήταν μια περίπτωση «δεν το κάνουμε αυτό, δεν το κάνουμε εκείνο”,”, είπε. Πέταξε το καπέλο του στο καναβάτσο ακριβώς δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, και έγινε ένας από τους 17 βουλευτές που ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ έχει τώρα στο κοινοβούλιο. »
Η συνέντευξη του κ. Θεοχάρη ξεσήκωσε αντιδράσεις με κυριότερη την αντίδραση του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γιώργου Σούρλα. Ο κ. Σούρλας κατηγόρησε ευθέως τον κ. Θεοχάρη ότι με πράξεις του ευνόησε μεγάλα συμφέροντα και ειδικά αναφέρθηκε στο ζήτημα των προστίμων στα διυλιστήρια της χώρας, πρόστιμα που με απόφαση του κ. Θεοχάρη καταργήθηκαν. Ο κ. Θεοχάρης αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι αν δεν άλλαζε ο νόμος τα δυο διυλιστήρια των Λάτση και Βαρδινογιάννη θα έκλειναν και η χώρα θα έμενε χωρίς πετρέλαιο (αγνοώντας φυσικά ότι αν μια εταιρεία αδυνατεί να πληρώσει τα πρόστιμα εις βάρος της πτωχεύει και υπάρχουν διαδικασίες για να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία της και να αλλάξει η ιδιοκτησία της).
Εφόσον το δημοσίευμα της Telegraph αληθεύει (ο κ. Θεοχάρης πάντως δεν διέψευσε το δημοσίευμα) προκύπτουν σοβαρότατα ερωτηματικά.
1. για ποιο κόμμα μιλάει ο κ. Θεοχάρης στην συνέντευξή του? Το δημοσίευμα μιλάει για την ΝΔ, αληθεύει;
2. Ποιο πρόσωπο «πίεσε» τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, να χειριστεί «φιλικά» τους ευεργέτες και τους φίλους του κόμματος ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ 10.000€ ΣΥΝΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ?
3. Ποιες περιπτώσεις αφορούσαν αυτές οι πιέσεις? Ποιους φορολογούμενους? Με τι αδικήματα?
4. Τι έπραξε ο κ. Θεοχάρης ανά περίπτωση?
Αν τα λεγόμενα του κ. Θεοχάρη αληθεύουν τότε αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, την ώρα που η χώρα καταρρέει, ο φορολογικός μηχανισμός να λειτουργεί με βάση το αν είσαι «φίλος ή ευεργέτης του Κόμματος» που κυβερνάει. Πάντως ο κ. Θεοχάρης δεν διέψευσε το περιεχόμενο της συνέντευξης αλλά ούτε και η Νέα Δημοκρατία διέψευσε τον κ. Θεοχάρη.
Είναι εντυπωσιακό δε ότι ο κ. Θεοδωράκης, ο πρόεδρος στο ΠΟΤΑΜΙ, δεν ζήτησε άμεσα από τον κ. Θεοχάρη να παραδώσει ότι στοιχεία έχει στον Εισαγγελέα, γεγονός αδιανόητο όταν ένας βουλευτής καταγγέλλει κακουργηματικές πράξεις.
Λογικά πάντως ο κ. Θεοχάρης δεν θα πρέπει να περιμένει να περάσουν μήνες αλλά να σπεύσει αμέσως στην Εισαγγελία και να ζητήσει να δώσει τα στοιχεία να συλληφθεί η εγκληματική συμμορία που τον πίεζε να μην ελεγχθούν οι φίλοι και ευεργέτες της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ