Χτύπησαν νοσοκομείο τα τουρκοκίνητα κτήνη στην Συρία! Που κάποιοι τους λένε "επαναστάτες"!

wpid 20150222093956Οι τουρκόφρονες “επαναστάτες” στη Συρία χτύπησαν για πρώτη φορά το Σάββατο (21/02) την Καρντάχα, πόλη στη βορειοδυτική Συρία και ιδιαίτερη πατρίδα του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στο χώρο νοσοκομείου, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους.
Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα η έκρηξη σκότωσε «δύο στρατιώτες, μια νοσοκόμα και έναν εργαζόμενο στο νοσοκομείο».
Η επίθεση ήταν έργο βομβιστή αυτοκτονίας καθώς ένας «άνδρας μπήκε στο πάρκινγκ του νοσοκομείου της πόλης και οδήγησε ένα ασθενοφόρο γεμάτο με εκρηκτικά. Ένας άλλος άντρας ήταν μαζί του, αλλά είναι άγνωστο αν ήταν συνεργός ή όμηρος», όπως ανέφερε το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Η Καρντάχα πρόσφατα έγινε θέατρο επιθέσεων με ρουκέτες από τους αντάρτες στην επαρχία της Λατάκια στα βορειοδυτικά, αλλά είναι η πρώτη φορά που σημειώθηκε μια επίθεση στην καρδιά της πόλης.
Η Καρντάχα είναι η γενέτειρα του πρώην προέδρου της Συρίας Χάφεζ αλ Άσαντ, πατέρα του σημερινού αρχηγού του κράτους. Η οικογένεια Άσαντ ηγείται της Συρίας με σιδηρά πυγμή για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες, μέχρι την έναρξη της τουρκικής εισβολής το 2011.
Ο πόλεμος άφησε πάνω από 210.000 νεκρούς στα τέσσερα χρόνια που διαρκεί ενώ 10 εκατομμύρια άνθρωποι, ή το μισό του πληθυσμού, έχουν εκτοπιστεί από τις συγκρούσεις. Περίπου 3 εκατομμύρια εγκατέλειψαν τη χώρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ