Η κυνική ευλογία μιας αρχαίας κατάρας

Ο...ΚΥΝΙΚΟΣ-2013. (21)του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Αυτό που είναι από τα αρχαία χρόνια η κατάρα μας, αποδεικνύεται πως είναι ταυτόχρονα και η ευλογία μας!

Θα ρωτήσει κανείς, «Μα, μπορεί να συμβαίνει αυτό;»

Και βέβαια μπορεί να συμβεί. Στην αντιθετική φύση του Έλληνα, όλα γίνονται.Το ίδιο απείθαρχο πνεύμα, που είναι υπεύθυνο για όλα τα δεινά μας, είναι ταυτόχρονα και εκείνο που μας εμποδίζει από το να υποταχθούμε στον οποιονδήποτε.

Το αναρχικό μας πνεύμα, που αμφισβητεί τους πάντες και τα πάντα, δε μπορεί να υπομείνει κανένα ζυγό. Ούτε καν του εαυτού μας. Σε έναν τόπο, που έχει εν δυνάμει, τουλάχιστον 6 εκατομμύρια πρωθυπουργούς και άλλους τόσους υπουργούς Οικονομικών, που πιστεύουν πως γνωρίζουν τα πράγματα καλύτερα από τους άλλους, οι ιδέες και οι απόψεις υπάρχουν σε τεράστια αφθονία.

Εδώ δεν καταφέρνουμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας και θα μας καταλάβουν ποτέ οι βορειοευρωπαίοι και οι καλουπαρισμένοι Γερμανοί με το μονοδιάστατο τρόπο σκέψης και την πειθώ της δύναμης; Αδύνατον! Το Φως, θα ξεχωρίζει πάντα από τον Διαφωτισμό, εξαιτίας της πρόθεσης «Δια», που τον καθορίζει ως ένα εργαλειακό σύστημα, αλλά όχι ως ουσία.

Εμείς, πάντα θα ξεφεύγουμε από τα συστήματα, μέσα από την τομή μιας άναρχης σκέψης προς το Χάος του αεικίνητου Νου, συνταιριάζοντας τα αντίθετα πνεύματα σε πυριφλεγείς μορφές που σχηματίζουν το σύμπαν.

Εδώ τρωγόμαστε με τα ρούχα μας και θα μας φορέσουν στενό ευρωπαϊκό κοστούμι και γραβάτα οι ράφτες των Βρυξελλών;; Μπορεί για λίγο, αλλά στο τέλος, το κοστούμι θα γίνει κουρέλια πάνω στο ελεύθερο σώμα, που έχει μάθει να ντύνεται λιτά. Που δεν έχει μάθει στα σαλόνια, αλλά που του αρέσει ακόμα να τριγυρνάει ξυπόλυτο στις χρυσές αμμουδιές και να ανεβαίνει στα ψηλά όρη. Να γελά, να χορεύει και να τραγουδά στην άκρη της αβύσσου, σαν ακόλουθος του Διονύσου, χωρίς να φοβάται την τραπεζική ειμαρμένη.

Είμαστε εδώ, για να τρελαίνουμε τους Ευρωπαίους, που δε μπαίνουμε στα καλούπια τους και που ανατινάζουμε τα στατιστικά και τα προγνωστικά τους στον αέρα.

Είμαστε εδώ, για να υπάρχει η διαφορά της αληθινής ζωής, από την οικονομική νεοφιλελεύθερη θεωρία περί του «Ζειν», που κυριαρχεί στην τραπεζική δύση. Είμαστε εδώ, για να μπει ο Άνθρωπος μπροστά και όχι οι τράπεζες και το ωμό τοκογλυφικό κέρδος των Αγορών.

Η ελευθερία μας, λοιπόν, είναι εγγυημένη από το ανυπότακτο του χαρακτήρα μας. Από αυτό, που στις χαμηλότερες εκφράσεις του μοιάζει να είναι κατάρα, αλλά που στις υψηλότερες εκδηλώσεις του γίνεται μια ευλογία, που δημιουργεί νέα θαύματα και γεννά Φως! Αυτήν την ευλογία αναζητώ και εγώ, διότι την κατάρα την ζήσαμε.

Δεν φοβάμαι τίποτα. Αν παραμείνουμε ενωμένοι και αποφασίσουμε να είμαστε απλώς οι εαυτοί μας και όχι αυτό που μας θέλουν οι άλλοι….

 Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί

Γ.Γ.Γ

http://peritexnisologos.blogspot.gr/2015/02/blog-post_21.html#more

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ