ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ Σ’ΕΣΕΝΑ ΑΛΕΞΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150219084828

The bondholder
Την Παρασκευή το βράδυ στενοχωρήθηκα πολύ για εσένα..
Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία – λόγο προσωπικών εμπειριών – σε νέους που έχουν συμπόνια για τους συνάνθρωπος τους , που πιστεύουν από καρδιάς ότι ο κόσμος μπορεί να γίνει πιο δίκαιος
και ζουν με το όνειρο- όπως είπε ο Αlec Guinness στο έργο η Γέφυρα του ποταμού Κβαι την ημέρα προτού πεθάνει –
«ελπίζω η παρουσία μου σ’ αυτό τον κόσμο να βοήθησε έστω και λίγο το καλό στην μάχη του με το κακό»
Και όπως έλεγε ο γέροντας Παισός – αν και ξέρω ότι δεν πιστεύεις- ότι ο
«Θεός συγκινείτε πιο πολύ απ’ αυτούς που κάνουν λάθη άλλα έχουν καλούς λογισμούς παρά από εκείνους που μπορεί να κάνουν το σωστό αλλά από λάθους λογισμούς»
Ξέρω ότι αυτές οι δυο φράσεις σε εκφράζουν. Και το πιστεύω διότι πολλοί από τους γέροντες στο Άγιο Όρος – που εγώ τυφλά εμπιστεύομαι -είδαν την καρδιά σου και μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για εσένα.
Μπορώ να διαφωνώ με την ιδεολογία που διάλεξες να εκφράσεις αυτό που είσαι αλλά γι ‘ αυτό κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα. Απλώς ο δρόμος είναι διαφορετικός αλλά ο σκοπός Άγιος.
Γράφω διότι λόγο ηλικίας θέλω να μοιραστώ μερικά από τα μαθήματα που πήρα η δεν πήρα μέχρι τώρα.. και ίσως να σου φανούν χρήσιμα στον αγώνα που κανείς. (Είμαι δηλωμένος εχθρός του Machiavelli διότι δεν έχει καμία ηθική βάση).
Ξέρω ότι η να δίνω συμβουλές χωρίς να μ’ έχεις ρωτήσει είναι λάθος αλλά δεν αντέχω να βλέπω ανθρώπους σαν και εσένα να χάνουν προτού δώσουν την μάχη.
Α. μην πιστεύεις στις υποσχέσεις των δυνατών. Μόλις δεν σε χρειάζονται σε αφήνουν απροστάτευτο στις δυνάμεις που εσύ διάλεξες να πολεμήσεις
Β. κάνε ότι είναι να κάνεις βάση των δικό σου δυνάμεων.
Γ. μην εμπιστεύεστε κανένα όσο είσαι σε θέση εξουσίας (κάτι που εγώ δεν έκανα). Οι περισσότεροι ζηλεύουν . Θα έχεις καιρό να πιστέψεις στους ανθρώπους όταν φύγεις από την εξουσία.
Δ. Πίστευε μόνο στην φωνή της καρδιάς σου.
Ε. Και το τελευταίο και το πιο σπουδαίο. Μην ζεις με αυταπάτες. Θα χάσεις την μάχη.
Το σύστημα είναι πολύ δυνατό και χωρίς καρδιά. Γι’ αυτό αυτούς που έχουν καρδιά τους κτυπά ανελέητα, διότι δεν αντέχει το σκοτάδι το φως. Αλλά αυτό είναι τόλμη-να πας στην μάχη αν και ξέρει ότι θα χάσεις.
Τουλάχιστον στο τέλος θα σου πουν ότι «η παρουσία σου σ’ αυτό τον κόσμο βοήθησε έστω και λίγο το καλό στην μάχη του με το κακό»
Καλή δύναμη και ο Θεός να είναι δίπλα σου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ