Αποκλειστική ανταπόκριση από τα Σκόπια: Η Αντιπολίτευση Προκαλεί την Κυβέρνηση σε μια Δημόσια Συγκέντρωση (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150223103620

Οι διάφορες συνιστώσες του ευρύτερου κινήματος της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ διαμαρτυρήθηκαν σήμερα μπροστά έδρα της κεντρικής κυβέρνησης στα Σκόπια. Πολίτες συγκεντρώθηκαν σταδιακά στις 16:30 τοπική ώρα, όταν και η διαμαρτυρία ξεκίνησε κάτω από την εντατική παρακολούθηση της αστυνομίας έξω από το κυβερνητικό κτίριο.
Οι οργανωτές της συγκέντρωσης αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν δημοσίως ηχητικά αποσπάσματα στα οποία αποδεικνύεται ότι ο επικεφαλής της Διοίκησης της ασφάλειας και αντικατασκοπίας της ΠΓΔΜ, Σάσο Μιχάλκοβ καθώς Γκορντάνα Γιανκουλόβσκα, υπουργός Εσωτερικών, οργανώνουν πολιτικές συλλήψεις και δικαστικές υποθέσεις καθώς και άλλες μορφές κατάχρησης της κρατικής εξουσίας. Εν μέσω των διαδηλωτών, αρκετοί άνθρωποι πέταξαν αυγά στο κτίριο της κυβέρνησης, αναγκάζοντας τις δυνάμεις των ΜΑΤ να βγουν μπροστά για την υπεράσπιση της περιμέτρου του κτιρίου, ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε καμία περαιτέρω κλιμάκωση.
http://www.dailymotion.com/video/x2hru26_opposition-protest-in-skopje-fyrom-21-ii-2015_news#from=embediframe
Τα κυριότερα συνθήματα των διαδηλωτών ήταν «Δολοφόνοι! Δολοφόνοι! «, Φώναξαν δυνατά για τις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις αναφέροντας, παίζοντας στα μεγάφωνα τις «παραγγελίες» των Μιχάλκοφ και Γιανκουλόφσκα, όπως και τις ρατσιστικές και υβριστικές εκφράσεις του Μιχάλκοφ «Cigani» και «Šiptari» (όροι που αναφέρονται σε τσιγγάνους και Αλβανούς, αντίστοιχα) κατά την διάρκεια ομιλίας του, στο φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι SITEL. Τα εν λόγω αποσπάσματα έφεραν έντονες αποδοκιμασίες από πλευράς διαδηλωτών
Η αυθόρμητη αυτή διοργάνωση τις διαδήλωσης, δείχνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι οι πολίτες αντιτίθενται, στο καθεστώς του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι, και η έντονη παρουσία τους απλά το επιβεβαίωσε!
Vladislav Perunović

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ