ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΙ ΕΞ ΕΣΠΕΡΙΑΣ

wpid 20150223034851
Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Οι ΛΥΚΟΦΙΛΟΙ φίλοι και εταίροι, έδωσαν ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΑΣΤΙΚΕΣ παραστάσεις στις Βρυξέλες τις τελευταίες ημέρες.
Ενδεικτικά αναφέρω:
1.Οι δύο (αντι)μαχόμενοι, αντίπαλοι, εχθρικοί φίλοι, ανυπόκριτοι εταίροι), ο ημέτερος και ο έτερος, ο αλλοδαπός Γερμανός, συνομιλούσαν εξ αποστάσεως – κλεισμένοι /απομονωμένοι σε χωριστά δωμάτια – με ενδιάμεσους.
Οι τελευταίοι μετέφεραν τις απόψεις / θέσεις του ενός προς τον άλλον (!…).
Πειστική εξήγηση δεν δόθηκε. Οι φήμες, εικασίες οργίασαν.
Άλλοι – λένε – έγινε για να μην παίξουν ξύλο.
Άλλοι, για να μην τους προκληθούν στομαχικές διαταραχές από ενδεχόμενη συνάντησή τους.
Τρίτοι διατείνονται πως επειδή έπασχαν από βαρύτατα – μεταδοτικά – νοσήματα εμμονών και ξεροκεφαλιάς, η απομόνωση ήταν ενδεδειγμένη.
(Σ.Σ πάντως οι διαμεσολαβητές δεν φορούσαν γάντια και μάσκες. Παράλειψη).
Τέλος, μερικοί το απέδωσαν σε μια ιδιάζουσα πρόταση των επικυρίαρχων ΜΜΕ να ξεφύγουν από τα γνωστά και να πρωτοτυπήσουν με νέες ΕΙΚΟΝΟΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ασύλληπτης ευρηματικότητας.
Έστησαν λοιπόν ένα πρωτόγνωρο σκηνικό, όπου οι Εταίροι ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΙ έδωσαν μια …. “ιστορική” παράσταση γελοιότητας.
2.Η σύσκεψη /συνάντηση καθυστέρησε περίπου 4 ώρες, επειδή οι λίγοι, ξεχωριστοί, εκλεκτοί, ηγεμονεύοντες αποφάσισαν να προ- συναντηθούν, να προ-συσκεφθούν, να συν-ευρεθούν, ώστε να ολοκληρώσουν με λήψη προ – αποφάσεων, τις οποίες και (θα) επέβαλλαν στους υπόλοιπους αργότερα. Πως σας φαίνεται ; Πως ακούγεται; Κλαίτε, γελάτε, παίρνετε τα βουνά, ή απλώς αισθάνεστε … Ευρωπαίοι;
Και θα αναρωτιέστε: “Καλά, οι υπόλοιποι τι πήγαν να κάνουν μετά; Να ακούσουν και να προσ-υπογράψουν τις προ -ειλημμένες αποφάσεις; Χωρίς αιδώ, περίσκεψη ή φιλότιμο;
Όταν έγραφα για: Θαμνώδη / Νανώδη/ Πυγμαία Ευρωπαϊκά αναστήματα”, ανασφαλή, άτολμα, δειλά ανθρωπάκια κάποιοι με θεώρησαν υπερβολικό.
3. Είναι δυσκατάποτο και δύσπεπτο αυτό που χορηγείται, αφειδώς, από τους πολιτικάντηδες -διεθνώς- στο κοινό μέσω (ή και χάριν) των ΜΜΕ.
Εκείνοι που πρόκειται να συναντήσουν κάποιους και να συνομιλήσουν, κάνουν προηγουμένως δηλώσεις στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα αναφερόμενοι, εκτενώς, στο τι θα πούν.
Είναι αστείες οι δικαιολογίες: “Ενημέρωση του κοινού” ή “για να γνωρίζει ο αντίπαλος, από πρίν, τις θέσεις / κόκκινες γραμμές”. Αντίθετα αποδυναμώνει, ευτελίζει την συνάντηση που θα επακολουθήσει . Την καθιστά περιττή.
Υ.Γ. Δύσκολο έως αδύνατο να απαλλαγούμε (Σ.Σ Σε τοπικό και διεθνές επίπεδο) από τις ΕΙΚΟΝΟΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, την υποκρισία, τους πολιτικούς ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΥΣ και νονούς που βαφτίζουν με παραπλανητικά και ευφημιστικά, ονόματα / λέξεις.
Ποσώς ενδιαφέρει πως (αλλοιώς) θα λέγεται το Μνημόνιο ή η Σύμβαση ή ποιός υποχώρησε τόσο % έναντι του άλλου.
Ο κόσμος αγωνιά και θέλει να δεί την έξοδο από την κρίση, την καλυτέρευση της ζωής του.
Μετράει το αποτέλεσμα.
Όπως και να το λένε ή το βαφτίσουνε.
Όποιοι και να το επιτύχουν.
Όταν πεθαίνεις απο τη δίψα στην έρημο, δεν σκοτίζεσαι, ούτε για ποιός σου δίνει ένα ποτήρι νερό, ή αν είναι κρυστάλλινο ή πλαστικό το ποτήρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ