Η Λιβύη αποκαλύπτει το βρώμικο ρόλο της Τουρκίας: Ο Ερντογάν υποστηρίζει τους ισλαμιστές δολοφόνους

λιβυηΗ κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία εδρεύει στο Τομπρούκ, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον της Τουρκίας, τονίζοντας ότι υποστηρίζει τους ισλαμιστές τρομοκράτες που δρουν στη χώρα και ανακοίνωσε ότι απομακρύνει τις τουρκικές εταιρείες από τα κρατικά έργα.

Η κυβέρνηση του Αμπντουλάχ Αλ Θάνι αποφάσισε να επανεξετάσει «όλα τα έργα που ανατέθηκαν σε ξένες εταιρείες, καθώς και την απομάκρυνση των τουρκικών εταιρειών από όλα τα έργα του λιβυκού κράτους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Θάνι κατηγορεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα την κυβέρνηση Ερντογάν, όπως και το εμιράτο του Κατάρ, ότι υποστηρίζουν τους πολιτικούς της αντιπάλους, αλλά και τις ριζοσπαστικές ομάδες όπως η Ανσάρ αλ Σαρία, η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Ουάσιγκτον.

Οι τουρκικές εταιρίες έχουν κερδίσει αρκετές συμβάσεις στη Λιβύη, κυρίως σε δημόσια έργα, από την εποχή ακόμη του Μουαμάρ Καντάφι. Μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι το 2011, πολλές τουρκικές εταιρείες επέστρεψαν και δραστηριοποιούνται στη Λιβύη, παρά το χάος που επικρατεί στη χώρα με τη δράση διαφόρων ομάδων πολιτοφυλάκων και ισλαμιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ