ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ

wpid 20150224123759

Η όπως αλλιώς λέμε, «τα δικά μας δικά μας, και τα δικά σας πάλι δικά μας»!
Έτσι είναι συνέλληνες, αν κάτσουμε να δούμε και να «αναλύσουμε» τα περί σωστού και λάθους ΣΗΜΕΡΑ θα έχουμε πολλές εκπλήξεις (όπως θα έλεγαν και κάποιοι ειδικοί).
Πάνω που είχα πάει να ηρεμήσω λίγο και να μπω στο πνεύμα της σαρακοστής, διάβασα μια δήλωση του κυρίου Γιούνκερ, και με έπιασαν τα διαόλια μου, γιατί πολλά μας τα έχουν πει και μας τα έχουν κάνει και θα μας κάνουν κι άλλα τόσα αφού οι «τέως» υπέγραφαν ότι ναναι κάνοντας τα κέφια των … «ευρωπαίων».
Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα και να μου κολλήσετε κάποια κομματική ετικέτα γιατί θα κάνετε λάθος.
Πάμε να δούμε τη δήλωση Γιούνκερ, και συγκεκριμένα κάποια αποσπάσματα..
«Γιούνκερ: «Δεν είναι σωστό ένας Πρωθυπουργός να βρίζει τους Γερμανούς δύο φορές τη βδομάδα»
«Δεν θα συμβεί έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ», είναι ο τίτλος συνέντευξης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ , στην γερμανική οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche, στην οποία καταλογίζει στη νέα ελληνική κυβέρνηση, λάθη και στους Έλληνες ευθύνες για την κρίση, δεν θεωρεί ωστόσο ότι θα φθάσουμε σε ένα «Grexit».
«Μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να είμαστε σε θέση να συνεννοηθούμε με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα σε ένα νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης για την Ελλάδα………
Όταν ένας πρωθυπουργός «βρίζει τους Γερμανούς δύο φορές σε μια εβδομάδα στις προγραμματικές δηλώσεις, δεν το θεωρώ αυτό μορφή υψηλής πολιτικής τέχνης, αλλά οδηγεί σε αναγέννηση των δυσάρεστων αισθημάτων. Υπάρχουν πάρα πολλές λάθος δηλώσεις στην Αθήνα, αλλά αυτό θα με τον καιρό θα αλλάξει», επισημαίνει και, ερωτώμενος αν η ελληνική κυβέρνηση έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, δηλώνει:…………….
Αναφερόμενος στην κακή διάθεση που υπάρχει μεταξύ των Ελλήνων για τα προγράμματα διάσωσης, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υποστηρίζει ότι «στα προγράμματα της τρόικας περιλαμβάνονται μέτρα που έχουν αφαιρέσει από τον μέσο Έλληνα τη διάθεση για ζωή» και προσθέτει ότι «ποτέ δεν δημιουργήθηκε ατμόσφαιρα νέου ξεκινήματος, διότι ο κάθε Έλληνας είχε την αίσθηση ότι είχε πληγωθεί η αξιοπρέπειά του, συνέβαινε ότι κάτι άδικο», ενώ οι άνθρωποι στην Ελλάδα πιστεύουν ότι δεν ευθύνονται για τα προβλήματα στη χώρα τους.
»Δεν ήταν όμως οι Ολλανδοί ή οι Γερμανοί που ψήφιζαν για πάνω από 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η ευθύνη είναι και στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών και δεν μπορούν να την αγνοήσουν», τονίζει.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την λειτουργία του ελληνικού κράτους, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει ότι «το κράτος στην Ελλάδα λειτουργεί λιγότερο καλά από ό,τι αλλού» και υπενθυμίζει ότι «η Ελλάδα δεν έχει πχ. Κτηματολόγιο», ενώ «πέρα από αυτό, υπάρχει διαφθορά σε όλα τα επίπεδα», για να καταλήξει παρατηρώντας ότι «η Ελλάδα έχει την τάση όλα αυτά να τα ξεχνάει»………….
«Έχω την εντύπωση ότι κυβερνήσεις και θεσμοί συνομιλούν, ξεχνώντας τις πραγματικές ανησυχίες των ανθρώπων. Αυτό με ενοχλεί. Πολλοί κυβερνώντες ξεχνούν για ποιους κάνουν πολιτική.
Ως επικεφαλής του Eurogroup ξεκίνησα να τηλεφωνώ κάθε εβδομάδα σε τρεις ανθρώπους στην Αθήνα – έναν δημοσιογράφο, έναν γιατρό και μια πρώην συνεργάτιδα, για να μου πουν τι έβλεπαν οι ίδιοι και τι τους έλεγαν οι άνθρωποι. Πρέπει να μιλάμε με τους ανθρώπους. Δεν αρκεί να διαβάζουμε τις εφημερίδες», δήλωσε χαρακτηριστικά ….»
ΠΗΓΗ: tanea.gr
Αυτά είναι αποσπάσματα από τη συνέντευξη Γιούνκερ, και πολλοί είναι εκείνοι που θα ταχθουν υπέρ των όσων είπε, μόνο που θα πρέπει να σταθούμε σε μια μικρή «λεπτομέρεια».
Όπως πολύ σωστά ανέφερε, ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ είχε την αίσθηση ότι πληγώθηκε η αξιοπρέπεια του, μόνο που ΔΕΝ είπε ΠΟΙΟΙ πλήγωσαν την αξιοπρέπεια των Ελλήνων με τις ΕΥΧΕΣ των πολιτικών.
Ξέχασε να αναφέρει την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα, όπως και τις διάφορες στομφώδεις δηλώσεις γερμανών πολιτικών και Μ.Μ.Ε, πράγματα που στο σύνολο τους, αποτελούσαν και αποτελούν ΑΜΕΣΗ ΥΒΡΗ προς τους Έλληνες.
Ποιος λοιπόν βρίζει ποιον, και τι είναι σωστό η λάθος;
Θεωρούν την ΑΡΝΗΣΗ, τα ΟΧΙ βρισιά;
Λογικό είναι αφού συνήθισαν μέχρι πρόσφατα να μην τους εναντιώνεται ΚΑΝΕΙΣ, να ακούν συνέχεια ΝΑΙ, να ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ανενόχλητοι.
Δε μιλώ σαν κάποιος που γράφει υπέρ του κυβερνώντος κόμματος, μιλώ σαν ΕΛΛΗΝΑΣ που όχι απλά με πλήγωσαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων σαράντα ετών, αλλά με ΠΡΟΔΩΣΑΝ όπως πρόδωσαν την πατρίδα μου.
Και πολύ απλά, άποψη μου είναι πως ΕΙΔΙΚΑ η Γερμανία δε δικαιούται να μιλά για ύβρεις και ηθική.
Βασίλης Τσούγκαρης
[email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ