Η Λιβύη ακυρώνει όλες τις συμβάσεις με τουρκικές εταιρείες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

λιβυηΟ πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπντουλάχ αλ Θάνι, ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις συμβάσεις που υπήρχαν με τουρκικές εταιρείες

λόγω της υποστήριξης του τουρκικού κράτους στις εξτρεμιστικές ισλαμικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στη Λιβύη.

Η Άγκυρα αντέδρασε άμεσα και επέκρινε την απόφαση αυτή του Λίβυου πρωθυπουργού, τον οποίο αποκαλεί ως «πρωθυπουργό του ανατολικού τμήματος της Λιβύης».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Tanju Bilgic, αμφισβήτησε, την Τρίτη, την απόφαση να αποκλείσει τις τουρκικές εταιρείες από την επιχειρηματική δραστηριότητα στη Λιβύη, λέγοντας ότι η κυβέρνηση του αλ Θάνι, αντί να ασχολείται με την «ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα, έχει στόχο, αντί αυτών, την Τουρκία».

Οι εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης αλ Θάνι, η οποία βρίσκεται στο Τομπρούκ, λόγω του ότι έχει καταληφθεί η Τρίπολη από μια ισλαμική οργάνωση που ονομάζεται «Αυγή της Λιβύης», πυροδοτήθηκαν, από κατηγορίες του Λίβυου πρωθυπουργού προς την Τουρκία.

Σε συνέντευξη του την περασμένη Πέμπτη στην αραβική εφημερίδα Asharq Al-Awsat, ο Λίβυος πρωθυπουργός, κατηγόρησε την Άγκυρα ότι στηρίζει ‘τρομοκρατικές οργανώσεις’ που θέλουν να καταλύσουν την έννομη τάξη και να ρίξουν την τρέχουσα κυβέρνηση στη Λιβύη. ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ