Οι σύγχρονοι Φαναριώτες…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150224080640

Έχετε επιχειρήσει ποτέ να πάρετε πιάτο με φαγητό από ένα σκύλο την ώρα που τρώει; Εάν ναι, θα έχετε κακή ανάμνηση από την εμπειρία αυτή.
Θα θυμόσαστε πως τέντωσε την ουρά του, ανασήκωσε τα ούλα του, έβγαλε απειλητικά τα δόντια του γρυλίζοντας για να μην πλησιάσετε και έδειξε πως ήταν έτοιμος να σας κατασπαράξει.
Αυτή την εικόνα μου έδωσε ο Σόιμπλε όταν η νέα ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τους γερμανούς ελάφρυνση των όρων του μνημονίου που είχε υπογράψει ο Γιωργάκης, το ηλίθιο αυτό κατασκεύασμα που έβγαλε ο Αντρέας με τη Μαργαρίτα τάπα στο μεθύσι, μετά ποιός ξέρει από πόσα μπουκάλια ουίσκι είχαν πιεί και τον φόρτωσαν στις πλάτες μας.
Στα χρόνια που περάσανε με τα αβάσταχτα μνημόνια, τώρα για πρώτη φορά βλέπουμε ελληνική κυβέρνηση να αγωνίζεται για καλλίτερους όρους, να αρνείται να εφαρμόσει και να υπογράψει αναντίρρητα νέες συμβάσεις που θα είναι εις βάρος των Ελλήνων πολιτών. Τουλάχιστον βλέπουμε πως προσπαθούν!
Ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει τις δυσκολίες που έχει η προσπάθεια αυτή και συμπαρίσταται στην κυβέρνηση κάνοντας υπομονή, ελπίζοντας σε κάποιες καλλίτερες μέρες.
Οι σύγχρονοι όμως Φαναριώτες που σπούδασαν στα “εξωτερικά”, μαθήτευσαν σε καθηγητές που πρώτο τους μέλημα ήταν να υποστηρίζουν τα συμφέροντα της δικής τους πατρίδας και μεταλλάσουν τους μαθητές τους σε γενίτσαρους πράκτορες κατά της δικής τους πατρίδας.
Εάν υπάρχουν εξαιρέσεις, οφείλουν να το αποδείξουν με πράξεις, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους για το καλό της Πατρίδας μας.
Ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος Κρούγμαν προειδοποιούσε από 2012 για την αποτυχία του ευρώ και της λιτότητας στην Ελλάδα πως θα “κηλιδώσει τα μεγάλα κόμματα και θα ενδυναμώσει τους εξτρεμιστές”.
Κανένας όμως δεν τον άκουσε!
Οι σύγχρονοι Φαναριώτες ζητάνε από τον Τσίπρα να εφαρμόσει όλες τις υποσχέσεις που έδωσε στη Θεσσαλονίκη , ενώ αυτοί δεν εφάρμοσαν ούτε μία από τις δικές τους υποσχέσεις στα Ζάππεια περί λάθους φαρμάκου και εξεταστικής επιτροπής για τους ενόχους της υπογραφής των μνημονίων.
Τούς βάλαμε δικηγόρους υπερασπίσεώς μας έναντι των πιστωτών και αυτοί τα κάνανε πλακάκια μαζί τους εφαρμόζοντας αδιαμαρτύρητα τις εντολές που έπαιρναν εις βάρος μας. Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο Γιούνκερ στον Τσίπρα, έβαζαν λόγια στους πιστωτές όταν κατάλαβαν πως θα έχαναν την εξουσία και ζητούσαν να μειωθεί ο χρόνος παράτασης του προγράμματος από έξι μήνες σε δύο, για να φέρουν σε δύσκολη θέση τη νέα κυβέρνηση.
Έχουν εξαπολύσει τα κομματικά γιουσουφάκια στα κανάλια και υποκρίνονται πως θα χαρούν την όποια επιτυχία της κυβέρνησης, συνεχίζοντας όμως την κατατρομοκράτηση του λαού πως ο Τσίπρας οδηγεί τη χώρα στα βράχια.
Δεν επιθυμούν λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει εδώ και πέντε χρόνια ο ελληνικός λαός και αγωνίζονται με κάθε μέσον η νέα κυβέρνηση να είναι μια παρένθεση και να αναλάβουν και πάλι αυτοί την κυβέρνηση δολοφονώντας όχι τον κυβερνήτη του, αλλά τον ίδιο το λαό.
Οι συνιστώσες πάλι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ξυπνήσει ακόμα από τον κομουνιστικό λήθαργο που βρισκόντουσαν τόσα χρόνια όπως ο κ. Γλέζος, δεν πήραν καν μυρωδιά πως έγιναν κυβέρνηση και συνεχίζουν τις αέναες διαμαρτυρίες τους προς πάσαν κατεύθυνση.
Δεν έχουν πάρει χαμπάρι πως παρήλθαν οι καιροί του “γιούρια και σας φάγαμε”
Οι Έλληνες περιμένουν νουνεχείς την έκβαση των διαπραγματεύσεων και ξέρουν να ανταμείβουν τον πραγματικό αγωνιστή. ΙΔΩΜΕΝ
Θεόφιλος Αιγινήτης Ζωγράφος – Συγγραφέας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ