Σε εξέλιξη η σύγχρονη γενοκτονία των Ασσυρίων Χριστιανών από τους τζιχαντιστές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

συριαΌπως αποκαλύφθηκε εχθές οι τζιχαντιστές της ISIS επιτέθηκαν εναντίον χωριών των Ασσυρίων στην επαρχία Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία.

Οι τζιχαντιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα μέλη της Natorehs, μια χριστιανικής ταξιαρχίας, η οποία πολεμά χωρίς πυρομαχικά και χωρίς καμία βοήθεια από τη Δύση.

Δεκάδες μαχητές της ταξιαρχίας σκοτώθηκαν, ενώ 117 Ασσύριοι χριστιανοί, κυρίως ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά απήχθησαν από τους τζιχαντιστές.

Στο μεταξύ οι μάχες στην πόλη Ταλ Ταμέρ συνεχίζονται.

ασσυριοι

Ασσύριοι χριστιανοί στρατιώτες

Η επίθεση των τζιχαντιστών εκδηλώθηκε πριν από το χάραμα της Δευτέρας σε χωριά, τα οποία απλώνονται κατά μήκος της όχθης του Χαμπούρ.

χαρτης

Η επαρχία Χασάκα κατοικείται κυρίως από Κούρδους και οι δύο κοινότητες αντιστάθηκαν από κοινού, τους προηγούμενους μήνες, στους τζιχαντιστές του ISIS. Την Κυριακή, Κούρδοι μαχητές της οργάνωσης YPG –οι σύντροφοι των οποίων κατάφεραν πρόσφατα να απελευθερώσουν το Κομπάνι από τους τζιχαντιστές– είχαν εξαπολύσει επίθεση εναντίον του ISIS, σκοτώνοντας 14 μαχητές του.

Κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι με την αντεπίθεσή τους στα χριστιανικά χωριά, οι τζιχαντιστές επιχειρούν έναν αντιπερισπασμό, προκειμένου να χαλαρώσουν την αυξανόμενη πίεση πάνω στις δυνάμεις τους.

εκκλησια

Μια σειρά από εκκλησίες καταστράφηκαν από τους ισλαμοφασίστες, μεταξύ των οποίων η εκκλησία του Τελ Αρμίζ, μία από τις παλαιότερες εκκλησίες της Συρίας και ο ναός του Mar Bisho στο Τελ Σαμιρά.

σφαγη

Η σφαγή των χριστιανών Ασσυρίων βρίσκεται σε εξέλιξη και η Δύση εθελοτυφλεί. Αντί να σταματήσει τη σύγχρονη γενοκτονία, ο Ομπάμα βοηθά τους δήθεν αντάρτες της Συρίας, σε συνεργασία με την Τουρκία, προκειμένου να απομακρύνουν τον Μπασάρ Αλ-Άσαντ.

Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους περίπου 3.000 εναπομείναντες Ασσύριους κατοίκους, οι οποίοι εδώ και μήνες βρίσκονται υπό διωγμό από τους τζιχαντιστές.

διωγμος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ