Το Ισλαμικό Κράτος απήγαγε 100 Ιρακινούς, μέλη φυλών, κοντά στην πόλη του Τικρίτ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

isisOι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απήγαγαν 100 σουνίτες μουσουλμάνους, μέλη φυλών, κοντά στην πόλη του Τικρίτ

ανέφεραν σήμερα τοπικοί φύλαρχοι, προκειμένου προφανώς να εξουδετερώσουν τους ενδεχόμενους αντιπάλους τους ενόψει μιας ευρείας επίθεσης του ιρακινού στρατού.

Οι Ιρακινοί στρατιώτες και οι φιλοκυβερνητικοί σιίτες παραστρατιωτικοί αναπτύσσονται εδώ και ημέρες στην περιοχή καθώς προετοιμάζονται για μία επίθεση εναντίον των προπυργίων του Ισλαμικού Κράτους κατά μήκος του ποταμού Τίγρη στα βόρεια και νότια του Τικρίτ, τη γενέτειρα του πρώην προέδρου Σαντάμ Χουσέιν.

Φύλαρχοι είπαν ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συνέλαβαν χθες 42 σουνίτες, μέλη των τοπικών φυλών στην πόλη Ρουμπέιντα τους οποίους υποπτεύονταν ότι ήταν έτοιμοι να εξεγερθούν εναντίον τους.

«Εισέβαλαν στα σπίτια και ζητούσαν τα κινητά» δήλωσε ο Χάταμ αλ Ομπέιντι, ένας κάτοικος της Ρουμπέιντα που εγκατέλειψε την πόλη Τουζ Χουρμάτου σήμερα.

«Έψαχναν τα πάντα στα κινητά τηλέφωνα, οποιαδήποτε ένδειξη ότι ο ιδιοκτήτης τους είναι εναντίον τους» περιέγραψε ενώ προσέθεσε ότι του επέστρεψαν το δικό του τηλέφωνο όταν ένας ένοπλος του είπε ότι ήταν «καθαρός».

Την περασμένη εβδομάδα οι τζιχαντιστές αιχμαλώτισαν 56 άνδρες που κατηγορούσαν ότι είναι μέλη παραστρατιωτικών ομάδων σουνιτών που στηρίζουν την κυβέρνηση, ανέφερε ο Άμπου Καρίμ αλ Ομπέιντι, ο οποίος έφυγε από την επαρχία Ντιγιάλα προκειμένου να σωθεί.

Ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε ότι περίπου 2.000 σιίτες πολιτοφύλακες, που είναι γνωστοί ως Λαϊκή Κινητοποίηση, έχουν αναπτυχθεί πλησίον του Τικρίτ καθώς προετοιμάζονται για μία ευρείας κλίμακας επιχείρηση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ