Le Soir: Οι εταίροι πρέπει να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

brusselsΓια ακρότητα τόσο της Αθήνας όσο και των Βρυξελλών σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της Ευρωζώνης για τα οικονομικά ζητήματα της Ελλάδας, κάνει λόγο σε πρωτοσέλιδο σχόλιό της η βελγική εφημερίδα Le Soir. Χαρακτηρίζει ωστόσο «την καταπληκτική λαϊκή εμπιστοσύνη προς τον Αλέξη Τσίπρα κεφάλαιο» που στην πραγματικότητα, «ευνοεί και την υπόλοιπη Ευρώπη» και το οποίο «θα ήταν εγκληματικό να σπαταληθεί».
«Υπήρξε ακρότητά από τις δύο πλευρές. Οι Ευρωπαίοι επέδειξαν αδιαλλαξία, η οποία κατά γενική άποψη υπαγορευόταν από κίνητρα εσωτερικής πολιτικής επιβίωσης. Αλλά, από την άλλη, έτσι λειτουργεί η ευρωπαϊκή πολιτική. Ο Τσίπρας και οι δικοί του, που έδωσαν υποσχέσεις που δεν μπορούσαν να κρατήσουν, δεν είχαν καταλάβει ότι η δημοκρατία του ενός τελειώνει εκεί που αρχίζει η δημοκρατία των άλλων … Ο Τσίπρας αναγκάστηκε να υποκύψει και να υπογράψει ένα κείμενο πιο σκληρό από το πρώτο που του είχε υποβληθεί από το Eurogroup. Αλλά οι τρεις αυτές εβδομάδες παλικαρισμών στοίχησαν ακριβά στην Ελλάδα», αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει:
«Τα σοβαρά πράγματα αρχίζουν όμως τώρα. Τώρα που οι 18 Ευρωπαίοι εταίροι κατάφεραν την Ελλάδα να ακολουθήσει τους κοινούς κανόνες, πρέπει να κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των κανόνων αυτών, με την οικονομική κοινή λογική, την προστασία της κοινωνικής συνοχής, της ελληνικής κοινωνίας. Κανένας Ευρωπαίος ηγέτης δεν αμφισβητεί το κουράγιο και την αποφασιστικότητα των νέων αφεντικών της Αθήνας, για να πραγματοποιήσουν αυτό το ηράκλειο έργο. Και μετά από αυτή την “ήττα”, που θα μπορούσε να εκληφθεί ως επικίνδυνα ταπεινωτική από τους Έλληνες, αυτή η καταπληκτική λαϊκή εμπιστοσύνη προς τον Αλέξη Τσίπρα πρέπει να διατηρηθεί. Πρόκειται για ένα κεφάλαιο το οποίο στην πραγματικότητα ευνοεί και την υπόλοιπη Ευρώπη. Θα ήταν λοιπόν εγκληματικό να σπαταληθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ