Στουρνάρας: Κλείστε τις εκκρεμότητες που εκκρεμούν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

stournarisΗ παράταση μπορεί να επιδεινώσει τις δημοσιονομικές συνθήκες είπε ο διοικητής της ΤτΕ

Aβεβαιότητες στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας για το 2015, οι οποίες εντοπίζονται στην υλοποίηση της μεταβατικής συμφωνίας με τους εταίρους και την πιθανή επιδείνωση των δημοσιονομικών συνθηκών, διαβλέπει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Στην ετήσια έκθεση της ΤτΕ που παρουσίασε σήμερα ο διοικητής της, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι είναι αναγκαία η πρόοδος στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που εκκρεμούν. «Σημειωτέον ότι οι εναπομείνασες υποχρεώσεις είναι συγκριτικά περιορισμένες και έχουν χαμηλό κόστος σε σχέση με τον τεράστιο όγκο των αλλαγών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια και το βαρύ τίμημα που έχει ήδη καταβάλει η ελληνική κοινωνία» αναφέρει ο διοικητής της ΤτΕ.

Ο κ. Στουρνάρας υπογραμμίζει ότι μία νέα συμφωνία με τους εταίρους είναι αναγκαία προϋπόθεση για να συνεχιστεί και να ισχυροποιηθεί η ανάκαμψη της οικονομίας που έχει ήδη αρχίσει.
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι είναι μεν αναγκαία άλλα όχι και ικανή συνθήκη για να δώσει την αποφασιστική ώθηση που χρειάζεται.
Για τον λόγο αυτόν υποστήριξε ότι απαιτείται ένα ενιαίο συνεκτικό πρόγραμμα ανάπτυξης που θα στηρίζεται στην ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικής μέσω επενδύσεων και κυρίως μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ