Σακελλαρίδης: Υπάρχει πρόβλημα με το χρηματοδοτικό κενό

sakelaridis“Προβλήματα ρευστότητας υπάρχουν στην ελληνική οικονομία. Αυτό είναι γνωστό, το γνωρίζαμε και εμείς και πριν αναλάβουμε και το βλέπουμε τώρα και στην πράξη. Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει σημασία είναι η ελληνική κυβέρνηση να κάνει τα πάντα ώστε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα ρευστότητας”,  είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στον BHMA FM 99,5.

“Συζητάμε και νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό δημόσιο, στα ελληνικά ταμεία αλλά σίγουρα αυτό είναι και ένα ζήτημα, το οποίο αφορά και τους εταίρους μας. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν και δημοσιονομικά κενά και χρηματοδοτικά κενά και υπάρχουν και χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό είναι ένα ζήτημα, για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα συνεργαστεί και με τους εταίρους αλλά και στο εσωτερικό της με νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λάβει”, δήλωσε.

Ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε για την ρύθμιση των 100 δόσεων: «αυτή η ιστορία θα προχωρήσει και θα προχωρήσει άμεσα. Δεν έχουμε και χρόνο να περιμένουμε». Είπε ακόμα ότι θα γίνει προσπάθεια να ανακουφιστούν οι οφειλέτες και να μπουν και χρήματα και στα ταμεία.
Παραδέχθηκε ότι θα υπάρξει αναπροσαρμογή του ΦΠΑ, λέγοντας:
«Είναι αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών. Δεν υπάρχει κάτι πάνω στο τραπέζι, επομένως δεν υπάρχει η ανάγκη να δημιουργείται ανησυχία στον κόσμο. Σε καμία περίπτωση πάντως και πραγματικά σας διαβεβαιώνω δεν υπάρχει περίπτωση να έχει να κάνει με αγαθά ή υπηρεσίες, τα οποία είναι σημαντικά στη ζωή των πολιτών. Οι αποφάσεις θα έρχονται τμηματικά. Μιλάμε για μια εξειδίκευση, η οποία πρέπει να γίνει ανά υπουργείο σε σχέση με αυτή τη λίστα, μια εμβάθυνση».

Για το ζήτημα της παράτασης της δανειακής σύμβασης, είπε ότι  «αυτή την βδομάδα γίνεται όλη αυτή η διαδικασία και μέσα σε δυο, τρεις μέρες – επειδή πιστεύουμε ότι είναι μόνο ζήτημα πολιτικής απόφασης αν θα περάσει ή όχι από το ελληνικό κοινοβούλιο γιατί νομικά δεν τίθεται θέμα – θα το αποφασίσουμε και το μάθετε και εσείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ