Ο Ελληνισμός είναι μέγιστη ιδέα, είναι κίνημα, είναι θεώρημα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150226091223

Η κρίσιμη και ιστορική συγκυρία κατά την οποία ένας λαός, ο εξουθενωμένος αλλά υπερήφανος Ελληνικός λαός έχει εναποθέσει την τελευταία του ελπίδα σε αυτήν την κυβέρνηση, απαιτεί ξεκάθαρες λύσεις και δικαίωση, απαιτεί την ανάκτηση της εθνικής του ανεξαρτησίας έναντι οποιουδήποτε τιμήματος.
Ο φαύλος κύκλος της μεταπολίτευσης πρέπει να κλείσει όπως επιτάσσει η ιστορική και κοινωνική αναγκαιότητα, διότι η αστική δημοκρατία αφού εγκαθίδρυσε ένα ιδιότυπο μοντέλο ανελεύθερης, αντιπαραγωγικής και αντιδημοκρατικής διακυβέρνησης, απέτυχε με καταστροφικά αποτελέσματα.
Η ιστορία στο απώτερο μέλλον θα αναφέρεται σε αυτήν τη περίοδο με τούς μελανότερους χαρακτηρισμούς και τον τίτλο της Εθνικής καταστροφής.
Αυτή η Εθνική καταστροφή ουσιαστικά χαρακτηρίζεται μεγαλύτερη και αυτής ακόμη της Μικρασιατικής, διότι πέραν της απώλειας του εναπομείναντος γεωγραφικά Ελλαδικού χώρου, της πλήρους διάλυσης του παραγωγικού ιστού, και της οικονομίας, διέσυρε με τον χειρότερο τρόπο την χώρα και κατ’επέκταση το Εθνος. Απο ζωοδότης φωτός και πολιτισμού ο Ελληνισμός, κατήντησε επαίτης.
Αν σηκωθούμε νοερά ψηλά στον αέναο χρόνο θα διαπιστώσουμε οτι γεωγραφικά η Ελλάδα συρρικνώθηκε στην διάρκεια των αιώνων και αυτή η εναπομείνουσα γωνιά γης, αποκαμωμένη πνέει τα λοίσθια.
Αποτελεί πρόδηλη και επιβεβλημένη η ανάγκη λαϊκής συσπείρωσης για την προάσπιση της εδαφικής μας ανεξαρτησίας και την ανάκτηση της ελευθερίας του λαού μας έστω και την τελευταία στιγμή, αυτή την πολυπόθητη αληθινή ελευθερία η οποία του αποστερήθηκε ουσιαστικά εδώ και 12 αιώνες.
Σε αυτήν την γωνιά του πλανήτη συγκρούονται αυτές τις ημέρες, ο παραπαίων καπιταλισμός και η άρρηκτη ανάγκη των καταπιεσμένων κοινωνιών ανά τον πλανήτη για την εκ βάθρων ανοικοδόμηση ενός νέου πολιτικοοικονομικού μοντέλου με σημείο αναφοράς τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Ισως η Ελλάδα περάσει στην ιστορία ως η αιτία της μεγάλης αυτής ανατροπής καθοδηγώντας ξανά την ανθρωπότητα στις αξίες και αρχές στις οποίες βασίστηκαν οι έως σήμερα παγκόσμιες πολιτισμικές, πολιτικές και οικονομικές διεργασίες και επιτεύγματα, εργαλεία τα οποία όμως χρησιμοποιήθηκαν απο άφρονες και ανήθικους εγκεφάλους η οποίοι αγνόησαν την βασική αρχή της ανθρωποκεντρικότητας ως γεννεσιουργό σημείο του “οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ” (παράφραση της ρήσης του αυλητή Καφισία, όταν ένας μαθητής του έπαιζε τον αυλό με ιδιαίτερη ένταση: “οὐκ ἐν τῷ μεγάλῳ τὸ εὖ κείμενον εἶναι, ἀλλὰ ἐν τῷ εὖ τὸ μέγα” (Αθήναιος, Δειπνοσοφισταί, 14, 629a-b)
Μία λύση υπάρχει μόνον, η πλήρης ρήξη. Ας αποχωρήσουμε μόνοι μας, με την δική μας βούληση και υπερηφάνεια απο το ευρώ και την Ε.Ε.
Ο Ελληνικός λαός δεν φοβάται την δραχμή, φοβάται το ευρώ και αυτούς οι οποίοι απο νόμισμα το μετέτρεψαν σε αλυσίδα σκλαβιάς.
Στηρίζουμε αυτήν την κυβέρνηση, ως την μόνη λύση, αλλά οφείλουμε ταυτόχρονα να την πιέσουμε να προχωρήσει στην μοναδική εφικτή ενέργεια, τον απεγκλωβισμό απο τον θανάσιμο κλοιό, στον οποίο οδηγήθηκε βάσει οργανωμένου σχεδίου και μέσω των εντεταλμένων εγχωρίων υπαλλήλων της Ε.Ε.
Και ο απεγκλωβισμός αυτός είναι η οικειοθελής και πλήρης αποχώρηση της χώρας απο την κατεχόμενη Ευρωπαϊκή ένωση.
Οφείλουμε να αφυπνιστούμε απο τον λήθαργο της πρόληψης, να ανακτήσουμε την ελευθερία μας και διαπνεόμενοι απο την χαρά της ελευθερίας μας να προχωρήσουμε μόνοι μας στις αναγκαίες ενέργειες για την ριζοσπαστική μεταρρύθμιση της χώρας με δημοκρατικές συμμετοχικές διαδικασίες.
Θα είναι βέβαια μια δύσκολη διαδικασία μετάβασης αλλά το αποτέλεσμα θα δικαιώσει την κοινωνία και θα διασφαλίσει τις επόμενες γεννιές.
Αυτές τις στιγμές απαιτείται η αποτίναξη των παρεικμασμένων προσωπικών και νοσηρών ιδεολογισμών όλων μας και κατερχόμενοι στο βάθος των συνειδήσεών μας να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, αλλά και το χρέος μας.
Ας στηρίξουμε αυτήν την κυβέρνηση εμψυχώνοντάς την, απαιτώντας και στέλνοντας ενα ηχηρό μήνυμα προς το διευθυντήριο των Βρυξελλών η ακριβέστερα στο Βερολίνο και τους εκπροσώπους της Μέργκελ, Σόϊμπλε και λοιπούς δικτατορίσκους.
Οχι κύριοι, ένθεν κι ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν και εκατέρωθεν!
Αντιτάσσουμε την θέλησή μας για την αυτοδιαχείριση της χώρας μας! Δεν δέχεται το αειθαλές γένος των Ελλήνων τελεσίγραφα και υποταγή, μνημόνια και όρους.
Η χώρα μας χρεοκόπησε οικονομικά οχι όμως πνευματικά. Το Ελληνικό πνεύμα δεν υποτάσσεται, δεν επηρεάζεται και πολύ περισσότερο δεν χρεοκοπεί, δεν πεθαίνει. Η ύλη πεθαίνει οι ιδέες ποτέ! Και ο Ελληνισμός είναι μέγιστη ιδέα, είναι κίνημα, είναι θεώρημα.
Προσωπικά κε Τσίπρα και κύριε Καμμένε έννοιωσα υπέρμετρη αγανάκτηση και οργή, όταν η ναζιστική κοινωνική τάξη των φραγκολεβαντίνων μας εκβίασε τις τελευταίες ημέρες και την χώρα μας να επαιτεί… το βιός της. Και είμαι σίγουρος οτι εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών ένοιωσαν τα ίδια συναισθήματα, τα οποία επιδρούν καταλυτικά στην κοινή συνείδηση του λαού.
Η οργή πλέον αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και ζητά απο την κυβέρνησή σας, την κυβέρνησή μας, γιατί γνωρίζεται πολύ καλά την εντολή την οποία ελάβατε στις 25/2/2015 και η οποία αποτελεί πλέον καθολική απαίτηση της χειμάζουσας Ελληνικής κοινωνίας, για την αρμόζουσα και επιβεβλημένη στάση σας.
Εκτός της συμπαράστασης ολόκληρου του λαού γνωρίζετε πολύ καλά οτι υπάρχει έτοιμη συμπαράσταση και εκτός συνόρων….! Πράξατε τα δέοντα.
«…θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία!»
Πέτρος Φιλίππου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ