Πρώην πρέσβης ΕΕ στα Σκόπια: Εξελίχθηκε σε εφιάλτη ο Γκρούεφσκι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΚΟΠΙΑΤα παραπάνω σημειώνει σε άρθρο του ο Έρβαν Φουέρε- Erwan Fouéré, πρώην πρέσβης της ΕΕ στα Σκόπια, όπως δημοσιεύεται στο αλβανικό ‘Mapo’ που επικαλείται δημοσίευμα στο ‘BIRN’.


«Στα σκάνδαλα που έρχονται στη δημοσιότητα συνέχεια, δεν βλέπουμε μόνο τη διαφθορά να καλπάζει αλλά και τον κακό χαρακτήρα του καθεστώτος στο νότιο σλαβικό κράτος.

Ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτά τα στοιχεία, παρέχεται πλούσιο υλικό για το κυβερνών κόμμα, το οποίο αγνοεί τις θεσμικές διαδικασίες και το διαχωρισμό των εξουσιών, λειτουργεί με δικούς του κανόνες, και παραβιάζει όλα τα βασικά πρότυπα της δημοκρατίας, ακόμη και της ανθρωπότητας.

Χρησιμοποιείται χυδαία και βέβηλη γλώσσα από τα στελέχη του κόμματος σε ορισμένες δημοσιευμένες τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί, όπου διαφαίνεται ότι μιλάμε για μια χώρα Μπανανίας.

Η κυβέρνηση διεξάγει επιχειρήσεις παρακολουθήσεων σε μια τέτοια βιομηχανική κλίμακα, απίστευτη, για τους δικούς της ανθρώπους και τα μέλη του κόμματος της, και έχει χάσει κάθε αξιοπιστία και νομιμότητα για να μείνει, πραγματικά, ως κυβέρνηση.

Ο άνδρας που κυβερνά το κόμμα και τη χώρα, έχει μετατραπεί σε έναν τέτοιο εφιάλτη, που κατά τον τρόπο αυτό υπογραμμίζεται η ευθραυστότητα της χώρας, ως κρατική υπόσταση.

Είναι καιρός, η διεθνής κοινότητα, ιδιαίτερα η ΕΕ, να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στο τι συμβαίνει. Η οποιαδήποτε έκκληση σε λειτουργούντα ιδρύματα για να παρέμβουν δεν επαρκεί, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο καθεστώς.

Θα πρέπει να υπάρξει υποστήριξη από όλους τους πολίτες, που είναι αρκετοί για να συνεχίσουν τον αγώνα για αξιοπρέπεια και για τήρηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων με θάρρος και όχι με ψέμματα, εκφοβισμό και ακόμη και φυλάκιση.

Είναι η μόνη ελπίδα για τη διατήρηση της ηθικής στην περαιτέρω διάβρωση του αναξιόπιστου καθεστώτος, το οποίο έθεσε τα συμφέροντα του κόμματος πάνω από το συμφέρον της χώρας και των πολιτών, σημειώνει ο πρώην πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια. ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ