Αλλοιώνουν την ελληνικότητα του Πωγωνίου με εποικισμό

πελΜετά από συνεχή περιστατικά «καθόδου» Αλβανών από τις βόρειες περιοχές σε χωριά κυρίως των Αγίων Σαράντα και του Δελβίνου όπου διαβιοί από αρχαιοτάτων χρόνων η Ελληνική Μειονότητα

και την διεκδίκηση κτημάτων με πλαστούς τίτλους κυριότητας, στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται πλέον και το απομακρυσμένο Πωγώνι Αργυροκάστρου, το οποίο είναι συνέχεια του Πωγωνίου που ανήκει στο Νομό Ιωαννίνων!

Πρόσφατα στην περιοχή, με την αιτιολογία ότι είναι βοσκοί και επιθυμούν να βοσκήσουν τα κοπάδια τους, εγκαταστάθηκαν δέκα άτομα. Σύμφωνα με τον Πρωινό λόγο, ο έπαρχος, τηρώντας το γράμμα του Νόμου, αρνήθηκε να τους καταγράψει ως μόνιμους, κάτι που οδήγησε την Περιφέρεια Αργυροκάστρου να δώσει εντολή και βάσει αυτής τους νομιμοποίησε η ληξίαρχος.

Με δεδομένη μάλιστα τη φυγή των περισσότερων Ελλήνων κατοίκων του Πωγωνίου για αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα, όπως γίνεται αντιληπτό η αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης της περιοχής είναι πλέον πολύ εύκολη, καθώς εκφράζονται βάσιμες υπόνοιες ότι κοντά στους δέκα θα ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι συγγενείς τους, όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιοχές της Εθνικής Μειονότητας.

Διεκδικούν και εξ εκ. στρέμματα!

Στην επιχειρούμενη δημογραφική αλλοίωση, πρέπει να προστεθεί επίσης και η απαίτηση Αλβανών, με προφανείς πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας να αποκτήσουν ούτε λίγο, ούτε πολύ έξι και πλέον εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, που καλύπτουν το μισό Πωγώνι, μαζί με χωριά του!

himara.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ