13/05/2021

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ τους "επιτυχημένους"! Για κακουργημα ο στενός συνεργάτης του Μπουτάρη, αλλά όλοι σιωπούν.

wpid 20150227093231ΔΑΝΕΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΗΤΑΝ ΜΕΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ!
ΚΑΙ ΣΤΗΝ OMEGA, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
Ο Μπουτάρης γνώριζε αλλά τον κάλυπτε.
Η ελίτ της διαφθοράς που γκρέμισε την Ελλάδα αλλά τους προέβαλαν τα ΜΜ”Ε” ως ιερές αγελάδες!
Μεγάλη δικαίωση για το Ολυμπία, αναμένεται η έρευνα και για τα υπόλοιπα δάνεια της Omega – Proton που πήγαν να κουκουλώσουν σταματώντας την έρευνα στον Λαυρεντιάδη.
Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Φεβρουαρίου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χασδάι Καπόν, η οποία έγινε δεκτή από το δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.
Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε γίνει γνωστή η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για νέα θαλασσοδάνεια μελών του ΔΣ της… αμαρτωλής Proton Bank, ύψους 38 εκατ. ευρώ.
Η κακουργηματική δίωξη στρέφεται κατά του συνόλου της Επιτροπής Εγκρίσεων Πιστοδοτήσεων της Proton αλλά και δύο επιχειρηματιών – συνεταίρων και πρώην μετόχων της Τράπεζας Ωμέγα.
Ένας εκ των δύο επιχειρηματιών φέρεται να είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χασδάι Καπόν, η παραίτηση του οποίου αποκτά νόημα υπό την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Ο κ. Καπόν απολάμβανε τη σταθερή εμπιστοσύνη του Γιάννη Μπουτάρη, αναλαμβάνοντας καθήκοντα αντιδημάρχου και στις δύο θητείες του στη δημοτική αρχή. Ούτε οι διαμαρτυρίες στελεχών της παράταξής του, που καλούσαν τον κ. Μπουτάρη να τον απομακρύνει μετά την «αθωωτική» κατάθεσή του για τον καταδικασθέντα πλέον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ήταν ικανές να «σπάσουν» τη σχέση των δύο ανδρών.
Η «ασυλία», όμως, του κ. Καπόν έπαυσε να ισχύει σήμερα, μετά τις βαριές κατηγορίες που φέρονται να του προσάπτουν οι εισαγγελικές αρχές.
Κατά την εισαγγελική αρχή, οι δύο επιχειρηματίες –ένας εκ των οποίων φέρεται να είναι ο Χασδάι Καπόν- εισήλθαν στο ΔΣ της Proton μετά την απορρόφηση της τράπεζας Ωμέγα στην οποία ήταν μέτοχοι και έπεισαν τα μέλη της επιτροπής Πιστοδοτήσεων να τους χορηγήσει «θαλασσοδάνεια» περίπου 38 εκατομμυρίων ευρώ. Τα μέλη της επιτροπής Πιστοδοτήσεων διώκονται για κακουργηματική απιστία ενώ οι δυο επιχειρηματίες για ηθική αυτουργία.
Συγκεκριμένα, στη φερόμενη περίπτωση Καπόν η μη επανορθώσιμη ζημία φέρεται να ξεπερνά τα 14 εκατομμύρια ευρώ, από σύμβαση χρεολυτικού δανείου και παράνομη ρύθμιση δανειακών υποχρεώσεων αντισυμβαλλομένου (ήδη κατηγορουμένου) της τράπεζας, ο οποίος υπήρχε μέτοχος (κύριος 1.575.007 κοινών ονομαστικών μετοχών) της Ωμέγα Τράπεζα, η οποία απορροφήθηκε από την Proton. Ο ίδιος αντισυμβαλλόμενος μετείχε σε χρόνο προγενέστερο με εκτελεστικές αρμοδιότητες στο ΔΣ, τόσο την ΩΜΕΓΑ όσο και στην Proton και δραστηριοποιούνταν σε επιχειρηματικό σχήμα με το δανειολήπτη της πρώτης περίπτωσης.
Οι διασυνδέσεις του Χασδάι Καπόν φέρονται να επεκτείνονται έξω από τα όρια της Θεσσαλονίκης και να φτάνουν μέχρι την κεντρική πολιτική εξουσία. Στην Τράπεζα Ωμέγα ο κ. Καπόν φέρεται να ήταν «συνέταιρος» με τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Νίκο. Επίσης, δημοσιεύματα του περιοδικού «Αυτοδιοίκηση» κάνουν λόγο για ανάγκη διερεύνησης πιθανών σχέσεων του κ. Καπόν και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς ως υπουργός Οικονομικών ο τελευταίος, φέρεται να πριμοδότησε την Proton Bank λίγο πριν καταρρεύσει με 100 εκατ. ευρώ.
Τα παραπάνω είχε καταγγείλει και ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος, φέρνοντας το θέμα στη Βουλή από το 2011, με ομοβροντία ερωτήσεων, χωρίς ωστόσο να πάρει απάντηση.
Την απάντηση που όλοι οι Έλληνες περιμένουν, θα δώσει τώρα η δικαιοσύνη, η οποία θα πρέπει να ρίξει φως σε όλα τα σκάνδαλα που έχουν πρωταγωνιστήσει τραπεζίτες και τραπεζικοί, από κοινού με διαπλεκόμενους επιχειρηματίες, ακόμα και πολιτικούς, ώστε οι υπαίτιοι, οι οποίοι οδήγησαν το τραπεζικό σύστημα στη χρεοκοπία και φόρτωσαν θαλασσοδάνεια στις πλάτες του λαού, να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/561549/antidimarxos-toy-mpoytari-sto-skandalo-proton-wmega#ixzz3SyXqkntY

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ