Πως θα προωθηθεί η κοινωνική και πολιτική αλλαγή με ναρκοθετημένο κάθε κυβερνητικό βήμα;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Μαγια
«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια συντηρητική Ευρώπη, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να αφήσει τον Τσίπρα να επιτύχει, έστω και μόνο για ιδεολογικούς λόγους». Ουδέν αληθέστερον τούτου.
Η δήλωση του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Κ. Γαβρά, δεν θέτει απλώς τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων, αλλά ορίζει και τον βαθμό δυσκολίας του κυβερνητικού εγχειρήματος.
Με δεδομένη τη λαική εντολή, της μη ρήξης, ενός εκβιασμού μύριοι έπονται. Μετά την «πιστωτική ασφυξία» και τον «ξαφνικό θάνατο» των τραπεζών, οι δανειστές επιστρατεύουν τώρα την «χρηματοδοτική ασφυξία» για να πνίξουν την Ελληνική κυβέρνηση: Να την πιέσουν και να την εξαναγκάσουν να εφαρμόσει τελικά τα μνημονιακά μέτρα που απέρριψε στο τελευταίο Eurogroup. Να δεχθεί γονυπετής νέο δάνειο ύψους 30 έως 40 δισ. ευρώ και νέο μνημόνιο με επαχθείς όρους.
Η κυβέρνηση μάχεται σε δύο μέτωπα: της διαπραγμάτευσης και της διακυβέρνησης, με τις εξελίξεις στο ένα να επηρεάζουν τις εξελίξεις στο άλλο.
Ωστόσο, για να μπορεί να συνεχίσει να διαπραγματεύεται, καθώς τα δύσκολα είναι μπροστά, πρέπει να αρχίσει να κυβερνά.
Πως; Με λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα.
Ο μήνας του μέλιτος παρήλθε. Η πολυτέλεια για «βόλτες χωρίς ατζέντα» στα τηλεπαράθυρα της Διαπλοκής τέλειωσε. Οι υπουργοί πρέπει να πολιτεύονται «σαν έτοιμοι από καιρό». Το ραντεβού με την αδυσώπητη πραγματικότητα της χώρας δεν μπορεί να περιμένει άλλο.
Δυναμικά μπροστά, γράφει σήμερα «Η Αυγή», αναφερόμενη στα μέτρα για τη στήριξη των θυμάτων του Μνημονίου και τις σαρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.
Η φυγή προς τα εμπρός αποτελεί, πλέον, μονόδρομο. Αρκεί να μη θυμίσει το φαντάρο Καραμήτρο, του γνωστού ανέκδοτου.
Πως θα προωθηθεί, όμως, η κοινωνική και πολιτική αλλαγή με ναρκοθετημένο κάθε κυβερνητικό βήμα; Με το καθεστώς του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό, ανέγγιχτο; Με την πέμπτη φάλαγγα, το εγχώριο οικονομικο-εκδοτικό κατεστημένο ασύδοτο να πασχίζει να υλοποιήσει το σχέδιο της «αριστερής παρένθεσης» και νέας …«κυβέρνησης Παπαδήμου», για να συνεχίσει απρόσκοπτα να κάνει τις δουλειές του;
Εις επίρρωσιν τούτων παραπέμπουμε στην απόπειρα αλλαγής διοίκησης στην Εθνική Τράπεζα, η οποία εξελίχθηκε σε φιάσκο.
Βοούν τραπεζικοί κύκλοι για τους εκβιασμούς ορισμένων αμετανόητων, φωτογραφίζοντας τον «ταλιμπάν» των Μνημονίων Γιάν. Στουρνάρα, τον οποίο το καθεστώς υποτέλειας φρόντισε να καταστήσει κυρίαρχο παράγοντα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Θυμίζουμε στους λωτοφάγους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον του, χαρακτηρίζοντάς τον, ως «τον κύριο εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου κατά της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών».
Ο χρόνος τρέχει. Η κυβέρνηση έχει μπροστά της μόλις ένα τετράμηνο να δείξει πως πραγματικά εννοεί να αλλάξει τα πράγματα, επιβάλλοντας ένα δικαιότερο σύστημα καταμερισμού των βαρών και να αποδείξει στους πολίτες ότι οι νέοι κόποι θα πιάσουν αυτή τη φορά τόπο. Να προχωρήσει γοργά στις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης.
Ας ξεκινήσει από αυτά και τα Μνημόνια θα εξαφανιστούν από μόνα τους…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ