Βαρουφάκης: Θα φτύσουμε αίμα αλλά θα πληρώσουμε τη δόση του Μαρτίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

βαρουφακης
 
Αγώνα δρόμου ξεκινά η κυβέρνηση από σήμερα, ώστε να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το εσωτερικό αλλά και οι υποχρεώσεις υποχρεώσεις έναντι των δανειστών.
«Θα φτύσουμε αίμα», αλλά θα πληρώσουμε της δόση του Μαρτίου στο ΔΝΤ λέει σε

συνέντευξή του στο πρακτορείο Associated Press ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Handelsblatt και η οποία θα δημοσιευφθεί αύριο, ο κύριος Βαρουφάκης ανέφερε ότι το «κούρεμα» του χρέους είναι «βρώμικη» λέξη και ξεκαθάρισε πως η Αθήνα δεν θέλει «τρίτο δάνειο», αλλά «πακέτο ανάπτυξης».
Ο κύριος Βαρουφάκης αναφέρει ότι καταλαβαίνει του δανειστές στους οποίους δεν αρέσει η λέξη «κούρεμα» και προτείνει άλλες λύσεις.
Όπως σημειώνει, η Ελλάδα χρειάζεται το καλοκαίρι «μία νέα συμφωνία» για το χρέος της, ενόψει των πληρωμών ύψους 11,5 δισ. μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, ενώ τονίζει ότι καταλαβαίνει πως οι διεθνείς δανειστές δεν πρόκειται να χαρούν με την πιθανότητα κουρέματος του χρέους.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ζητήσει “κούρεμα” ή αναδιάρθρωση του χρέους. “Το κούρεμα είναι μία «βρώμικη» λέξη” αναφέρει, συμπληρώνοντας ότι πια το έχει μάθει καλά.
«Όπως εμείς δεν θέλουμε να ακούμε πια την λέξη “τρόικα”, έτσι και οι δανειστές μας δεν θέλουν να ακούν την λέξη “κούρεμα”. Το καταλαβαίνω», αναφέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ