ΤΩΡΑ: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ – Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για ρευστότητα τον Μάρτιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

υπουργειοοικ“Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των θεμάτων ρευστότητας για τον Μάρτιο” δήλωσε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά από σύσκεψη που διεξήχθη νωρίτερα στο υπουργείο, η οποία ήταν ο ..προπομπός της σημερινής ευρείας σύσκεψης στις 6 το απόγευμα υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Ο «πονοκέφαλος» ξεκινά από μεθαύριο, Τετάρτη, όταν και θα πραγματοποιηθεί μια ακόμα δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, με στόχο την άντληση 875 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΔΔΗΧ, με τον επικεφαλής του οποίου είχαν νωρίτερα σύσκεψη ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Δημήτρης Μάρδας, δηλώνει έτοιμος να καλυφθεί κανονικά η έκδοση, που στην ουσία πρόκειται για αναχρηματοδότηση των εντόκων και όχι για νέα έκδοση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει εναλλακτικές λύσεις, που σχετίζονται με την αξιοποίηση αποθεματικών φορέων της γενικής κυβέρνησης, με την χρήση άλλων αποθεματικών, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για ειδικές εκδόσεις, εάν το ελληνικό αίτημα για αύξηση του ορίου των εντόκων γραμματίων δεν γίνει αποδεκτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ