Ο Γιούνκερ αδειάζει Ραχόι και Κοέλιο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΑΧΟΙ
 
«Δεν είναι ο ρόλος μας να σχολιάζουμε δηλώσεις, αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και η τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η Ελλάδα στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup» δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής αναφερόμενη στη διαμαρτυρία, στην οποία προχώρησαν Ισπανία και Πορτογαλία σχετικά με τοποθετήσεις του

έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η Μίνα Αντρέεβα είπε ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη τη διαμαρτυρία των δύο χωρών και ότι είχε επαφές σε διάφορα επίπεδα μέσα στο Σαββατοκύριακο, στις οποίες εκφράστηκαν ορισμένες ανησυχίες για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα. Αφησε ακόμη να εννοηθεί ότι θα υπάρξει κάποιας μορφής απάντηση από την Επιτροπή στις αιτιάσεις των δύο χωρών.
Στη συνέχεια, σημείωσε ότι, όπως στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον η Κομισιόν συνομιλεί με όλες τις πλευρές και υπό αυτό το πρίσμα έχει ρόλο διαμεσολαβητή «χτίζοντας γέφυρες», όπως συνέβη και στην πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ίδια εκπρόσωπο, η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με όλα τα μέρη, ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα της ΕΕ και στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρός της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλάει με όλους τους ηγέτες συνεχώς.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο μεσολαβητικός ρόλος των θεσμικών οργάνων έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συμφωνία και ο Γιούνκερ εργάστηκε χέρι-χέρι με τον Ντεισελμπλουμ για να βρεθεί η λύση» είπε χαρακτηριστικά η Μ. Αντρέεβα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ