ΕΚΤΑΚΤΟ: ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΝΟΤΑΜ

wpid 20150302070653

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ!
Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΝ ΜΕ ΔΙΑΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ!
Τσιπρας – Καμμένος – Παυλόπουλος οι αρχιτέκτονες της νίκης.
Έπειτα από τη σφοδρή αντίδραση της Αθήνας στην έκδοση της ΝΟΤΑΜ, με την οποία η Άγκυρα δέσμευε μία τεράστια περιοχή στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά από τις 2 Μαρτίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 (σε μία περιοχή από τη Σκύρο μέχρι τη Λήμνο), η τουρκική πλευρά υποχρεώθηκε τελικά να υποχωρήσει και να προχωρήσει στην έκδοση διορθωτικών – ακυρωτικών ΝΟΤΑΜ.
Το πρωί της Δευτέρας (02/03/2015) η Τουρκία – και αφού είχαν προηγηθεί τα διαβήματα της ελληνικής κυβέρνησης σε ΝΑΤΟ, ΕΕ, ICAO και Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ – προχώρησε στην έκδοση της πρώτης διορθωτικής ΝΟΤΑΜ, με την οποία εξαιρούσε από την αρχική περιοχή που είχε δεσμεύσει το κομμάτι του εδάφους της Λήμνου που είχε συμπεριλάβει – κίνηση που συνιστούσε παραβίαση εθνικής κυριαρχίας.
Η απάντηση της Αθήνας ήταν να εκδώσει νέα ακυρωτική ΝΟΤΑΜ, καθώς δεν την ικανοποιούσε ούτε αυτή η κίνηση της Άγκυρας, καθώς η πρόκληση παρέμενε αναλλοίωτη.
Έπειτα και από νέες τηλεφωνικές επικοινωνίες, η Τουρκία υποχρεώθηκε να εκδώσει και δεύτερη διορθωτική ΝΟΤΑΜ, αποσύροντας ολόκληρη την αρχική – προκλητική – ΝΟΤΑΜ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ