ΣΤΟ ΑΡΑΒΙΚΟ ΕΜΙΡΑΤΟ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΙΤ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΡΕΖΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ισισΣύμφωνα με τα αραβικά μέσα ,οι αρχές του Κουβέιτ παρακολουθούν στενά συγγενείς του «Jihad John» που ζουν και εργάζονται στο εμιράτο του Περσικού Κόλπου

όπου γεννήθηκε ο δήμιος της ISIS, Mohamed Emwazi. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τον ασκούν πίεση στις υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών του Κουβέιτ, καθώς δεν είχαν ενημερώσει ούτε ενεργοποιήσει τις πληροφορίες τους για τον Emwazi πριν αλλά και μετά το ταξίδι του στη Συρία.

Συγγενείς του αποκεφαλιστή του Ισλαμικού Κράτους στην έρημο της Συρίας, εργάζονται στο Κουβέιτ και διατηρούν την βρετανική υπηκοότητα, σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Qabas . Η οικογένεια Emwazi, είναι ιρακινής καταγωγής θα πολιτογραφούνταν αλλά τα ονόματά τους αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο των μελλοντικών πολιτών, λόγω ισχυρισμών ότι συνεργάστηκαν με τον ιρακινό στρατό κατά τη διάρκεια της επτάμηνης κατοχής του Κουβέιτ το 1990-1991. (arab times)

»Υπηρεσίες ασφαλείας έχουν λάβει τα αναγκαία μέτρα για την παρακολούθησή τους όλο το εικοσιτετράωρο,» ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη μια «καλά πληροφορημένη πηγή».

ΣΤΟ ΑΡΑΒΙΚΟ ΕΜΙΡΑΤΟ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΙΤ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΡΕΖΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ1

Η εφημερίδα δεν ανέφερε πόσοι συγγενείς του Emwazi βρίσκονται στο Κουβέιτ καθώς οι αρχές τηρούν σιωπή για το θέμα.

Η εφημερίδα Al-Rai παραθέτοντας πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας αποκαλύπτει ότι ο πατέρας του Emwazi, Jassem Abdulkareem, επίσης Βρετανός υπήκοος, τώρα είναι στο Κουβέιτ και αναμένεται να κληθεί από τις αρχές.

Η Guardian ενημερώνει ότι όχι μόνο ο πατέρας του Jassem, αλλά και η μητέρα του Ghaneyah, και ο μεγαλύτερος αδελφός του Ομάρ ήταν την Κυριακή στο Κουβέιτ και μάλλον κλήθηκαν ήδη για ανακρίσεις.

Ο Τζιχαντιστής του Λονδίνου επισκέφθηκε το Κουβέιτ αρκετές φορές, η τελευταία εκ των οποίων ήταν μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2010.

Έφτασε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χρησιμοποιώντας το βρετανικό διαβατήριο για να θεωρήσει τη βίζα εισόδου στο Κουβέιτ .

Ένα χρόνο αργότερα, ο ίδιος αρνήθηκε την είσοδο στο εμιράτο όταν το όνομά του είχε εμπλακεί σε έρευνες για επιθέσεις στη Βρετανία ( Al-Qabas).

»Οι επισκέψεις του στο Κουβέιτ ήταν σε μεγάλο βαθμό κοινωνικού χαρακτήρα», προσθέτει η εφημερίδα .

Ο Emwazi γεννήθηκε στο Κουβέιτ, αλλά μετακόμισε στο Λονδίνο στις αρχές του 1990, όταν ήταν παιδί και παρακολούθησε το σχολείο στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η Daily Telegraph ανέφερε ότι πήγε στο σχολείο με δύο άλλα αγόρια που έγιναν επίσης τζιχαντιστές – τον Choukri Ellekhlifi, ο οποίος σκοτώθηκε πολεμώντας στη Συρία, και τον Mohammed Sakr που σκοτώθηκε πολεμώντας στη Σομαλία.

O στυγνός λονδρέζος αποκεφαλιστής της Συρίας, είχε επαφές με αυτούς που ευθύνονταν για τις αποτυχημένες επιθέσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου το 2005, δύο εβδομάδες μετά τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που στοίχισαν τη ζωή σε 52 ανθρώπους στη βρετανική πρωτεύουσα.

ΣΤΟ ΑΡΑΒΙΚΟ ΕΜΙΡΑΤΟ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΙΤ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΡΕΖΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ2

H Guardian αποκαλύπτει ότι ο Τζιχαντιστής ήταν κάποτε ένας επιτυχημένος πωλητής εταιρείας πληροφορικής του Κουβέιτ και πρώην αφεντικό του δηλώνει :

«Ήταν ο καλύτερος υπάλληλος που είχαμε ποτέ.Ήταν πολύ καλός με τους ανθρώπους. Ήρεμος και αξιοπρεπής. Ήρθε στην πόρτα μας και μας έδωσε το βιογραφικό του ‘‘.

Οι Μυστικές Υπηρεσίες έχουν κάνει συστάσεις στα ανώτερα μέλη της φατρίας Emwazi που ζουν στη γειτονιά Tayma της περιοχής Jahra, 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης να μην διαρρέουν καμιά πληροφορία.

dimpenews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ