ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑΚΙ ΣΤΟΥ ΚΑΣΙΔΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, δηλαδή στους Έλληνες ασφαλισμένους;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150303105349

Ρε παιδιά τι γίνεται; Θυμίζει μέρες 2012 προ PSI το τοπίο και οι εξελίξεις ραγδαίες…
Ο Στουρνάρας στη θέση του “υποδέχεται” τα ταμειακά διαθέσιμα των Ασφαλιστικών Ταμείων! (1) Κάπου γράφτηκε και ειπώθηκε ότι θα αγοραστούν με αυτά κρατικά ομόλογα!!!
Κάποιοι “προσπαθούν” να πείσουν τους εταίρους να γίνει κούρεμα, και δεν μας αφήνουν κιόλας (εδώ γελάμε, κλαίγοντας γιατί κούρεμα μπορεί να γίνει όταν εξασφαλίσουν ότι το κούρεμα δε θα γίνει στους Φράγκους, αλλά στα ιερά των ιερών, το τελευταίο χρήμα πρόνοιας των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων!) (2).
Κι όταν τα αποθεματικά των ταμείων μετατραπούν ΤΩΡΑ σε ομόλογα, τότε μόνο θα «επιτραπεί» το κουρεματάκι, κουρεύοντας για άλλη μια φορά ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ και ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ για να πληρωθούν οι διάφοροι τοκογλύφοι στην ώρα τους.
Βρε! Σκασίλα μας αν δεν πληρωθούν τα ομόλογα, ας μην τα παίρνανε. Εδώ μιλάμε για ανθρωπιστική κρίση και το χρέος είναι επαχθές (=αβάσταχτο (3)), θα κάνουμε τρις-χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων και μάλιστα με αυτήν την κυβέρνηση;;;;;;;;;; Που ορκίστηκε στην Τιμή και στην υπόληψή της ότι θα υπηρετήσει το συμφέρον του Ελληνικού Λαού;
Ρωτάει και περιμένει απάντηση,
ο Υπήκοος
Σχετικά:
(1) Τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμού για την πληρωμή των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων) μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδος.
(2) Αλήθεια, πόσοι κατάλαβαν ότι το προηγούμενο κούρεμα επηρέασε τα Ασφαλιστικά Ταμεία των Ελλήνων, εκεί που χάθηκαν 12 δις Ευρώ περίπου; Ότι εν μια νυκτί του Μαρτίου 2012 δόθηκε από την κυβέρνηση Βενιζέλου εντολή στις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων να μετατρέψουν 12 δις Ευρώ από τα διαθέσιμά τους σε ομόλογα, τα οποία στη συνέχεια κουρεύτηκαν; Όταν ο λαός πίστευε ότι το κούρεμα ως όρος σημαίνει συμφωνία των εταίρων για κατά τι ελάφρυνση του χρέους ώστε να γίνει πιο ανεκτό, αυτοί βουτήξανε τα χρήματα των Ταμείων, αλλά και αυτά των Νοσοκομείων που ήταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς με τις γνωστές συνέπειες στην Υγεία.
(3) Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το απεχθές χρέος, επίσης γνωστό ως παράνομο χρέος, είναι το εθνικό χρέος που έχει δημιουργηθεί από ένα καθεστώς για λόγους που δεν εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα και δεν πρέπει να είναι εκτελέσιμο. Επομένως, τέτοιου είδους χρέη θεωρούνται προσωπικά χρέη του καθεστώτος που τα δημιούργησε και όχι κρατικά χρέη. Κατά κάποιον τρόπο, η έννοια είναι ανάλογη με τη μη εγκυρότητα των συμβολαίων που υπογράφονται υπό συνθήκες εξαναγκασμού.Επαχθές (και όχι απεχθές) είναι το αβάσταχτο.
(4) Παγερά αδιάφορο με αφήνουν οι δηλώσεις Σπυρόπουλου ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα αποθεματικά των Ταμείων» με την πρακτική αυτή, λόγω της αντίστοιχης στάσης που κράτησε στο κούρεμα των Ταμείων το 2012… Γνωστά τα δραματικά για τα Ταμεία αποτελέσματα!
Επομένως, επιτρέψατέ μου να αναμένω απάντηση από την εκλεγμένη κυβέρνηση του Ελληνικού Λαού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ