Ένας μήνας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Απολογισμός έργου μιας "άλλης", περήφανης διακυβέρνησης! (μέρος Β)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DSC 0259Με χθεσινή μου παρέμβαση είχα ξεκινήσει μια εκτενή αναφορά στο τεράστιο έργο που επιτέλεσε ο νέος ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στον πρώτο του μήνα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ένα έργο που «κάλυψε» ολιγορίες, αδικίες, εθνικές μειοδοσίες δεκαετιών και έδωσε το στίγμα για τη νέα περήφανη Ελλάδα που οραματίζεται και φτιάχνει. Η χθεσινή παρέμβαση αναφερόταν στο έργο του την πρώτη μόλις βδομάδα “διακυβέρνησης”. Ομολογώ πως κι εγώ ο ίδιος μετά την πρώτη εντυπωσιακή βδομάδα δεν πίστευα ότι μπορεί να υπάρξει ανάλογη συνέχεια. Ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας όμως μας διέψευσε και εξέπληξε ακόμη περισσότερο, καθώς η συνέχεια ήταν εξίσου εντυπωσιακή! Ας ρίξουμε λοιπόν… μια «πρόχειρη» ματιά σε αυτήν, για να γνωρίζουμε όλοι μας πως η εθνική μας αξιοπρέπεια, υπερηφάνια, ανεξαρτησία και η λειτουργικότητα των ενόπλων Δυνάμεων επέστρεψαν χάρη σε έναν και μόνο άνθρωπο, τον Πάνο Καμμένο:
1)                  Επισκέφθηκε επίσημα την Κύπρο όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Κύπριο ομόλογο του Χριστόφορο Φωκαΐδη, επισκέφτηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα, συνάντησε τον πρόεδρο της βουλής Γιαννάκη Ομήρου, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄ και τον Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρο. Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του είχε συνάντηση με την οικογένεια του ήρωα Θεόφιλου Γεωργιάδη. Ακολούθως μετέβη στον Τύμβο Μακεδονίτισσας για κατάθεση στεφάνου, ενώ επισκέφτηκε και το Στρατόπεδο «Αντ/γου Σταυριανάκου» της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα. Κατά το ταξίδι του:
α.                   Για πρώτη φορά Έλληνας Υπουργός στη Μεταπολίτευση διαβεβαίωσε από τη Μεγαλόννησο πως «Η Κύπρος δεν είναι πια “μακριά”, η Ελλάδα είναι εδώ και οι Τούρκοι δεν είναι πια μόνοι στην περιοχή. Το Κυπριακό είναι για την Ελληνική κυβέρνηση πρόβλημα εισβολής και κατοχής.».
β.            Ανακοίνωσε ανασύσταση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδας-Κύπρουεντός των επομένων μηνών. Χαρακτήρισε την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ «ξεκάθαρη πρόκληση» και ανακοίνωσε κοινές ασκήσεις Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου!
γ.                   Ανακοίνωσε την τοποθέτηση για πρώτη φορά Αξιωματικού της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας στην Αθήνα, που θα λειτουργεί ως σύνδεσμος των δύο πλευρών.
2)                  Έδωσε εντολή για τη δημιουργία νέας «Λευκής Βίβλου» στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η Λευκή Βίβλος που είχε εκπονήσει ο πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος χαρακτηρίστηκε «Λευκή Βίβλος για ένα άλλο κράτος, ίσως για τη Χαβάη, πάντως όχι για την Ελλάδα που αντιμετωπίζει συγκεκριμένη και προσδιορισμένη εθνική απειλή προερχόμενη από την Τουρκία. Δε μπορεί σε αυτή να μη γίνεται ούτε μια αναφορά στην Τουρκία και να γίνονται αναφορές σε ασύμμετρες απειλές και άλλα τέτοια.»
3)                  Έδωσε τέλος στους «γαλαζοαίματους», στα γνωστά «βύσματα» που υπηρετούσαν πέριξ των Αθηνών, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας σε ποσοστά επάνδρωσης 400-500%(!) δίνοντας εντολή για πλήρη επάνδρωση των Μονάδων Θράκης και Αιγαίου που ήταν υποεπανδρωμένες σε εξευτελιστικά ποσοστά γύρω στο 30% για να κάνει τα ρουσφέτια του ο «Μεσσήνιος» πρώην πρωθυπουργός. Ο ΥΕΘΑ ανοίγει και τον «καυτό» φάκελο των Ανυπότακτων Εξωτερικού, Εσωτερικού και Απαλλαγών της υποχρεώσης  Στράτευσης!
4)                  Με ισχυρό «όπλο» τη Ζωή Γεωργαντά (το μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ που αποκάλυψε το τεράστιο σκάνδαλο της αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων της χώρας για να μας παγιδεύσουν στο ΔΝΤ από Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου), που αναλαμβάνει τον εσωτερικό έλεγχο όλων των ευαίσθητων ζητημάτων στο ΥΠΕΘΑ, το πάρτυ για όσους είχαν κάνει το πιο ευαίσθητο Υπουργείο της χώρας “τσιφλίκι” τους τελείωσε. Με κίνηση “ματ” ο Πάνος Καμμένος ξεκινά επιχείρηση «καθαρά χέρια»για όλες τις υποθέσεις του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης!
5)           Χωρίς τελετές ανάλογες με αυτές που έγιναν για τον Παπανικολή, τον Πιπίνο και τον Ωκεανό έδωσε εντολή να πέσει στη θάλασσα το νέο υποβρύχιο Ματρώζος ο Πάνος Καμμένος, καθώς εκτίμησε ότι δε συνάδουν με το κλίμα των ημερών φαντασμαγορικές και πολυέξοδες εκδηλώσεις.
6)           «Έκλεισε» το πρώτο μεγάλο big deal για την Ελλάδα με ετήσιο όφελος 100 εκατομμυρια ευρώ! Τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-9 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα έρχονται για επισκευές και συντήρηση στην ΕΑΒ. Ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση προσπαθούσε να κλείσει την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία για να ικανοποιήσει τα εξωτερικά συμφέροντα που υπηρετούσε, προσφέροντάς μας παραπάνω χρεοκοπία και παραπάνω εξάρτηση από τη Γερμανική πολεμική βιομηχανία, ο Καμμένος μας σηκώνει ξανά στα πόδια μας υπογράφοντας για πραγματική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας!
7)                  Αποκάλυψε κολοσσιαίο σκάνδαλο πλαστογραφίας στο ΥΠΕΘΑ της ίδιας της υπογραφής του πρώην Υπουργού Δ.Αβραμόπουλου (έπρεπε να το φανταστούν αφού ο Αβραμόπουλος δεν υπέγραφε τίποτα, ούτε για προμήθεια χαρτιών υγείας!)και ολόκληρου υπουργικού εγγράφου προκειμένου να αλλάξουν οι διαδικασίες επιλογής αναδόχου στον τομέα των εναέριων μέσων δασοπυρόσβεσης και αντί να εκτελεστεί η διαδικασία του διαγωνισμού από το Ελληνικό Δημόσιο να εκτελεστεί από τη ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία NAMSA και να επιλεγούν εντέλει Τουρκικές εταιρείες για την ελληνική δασοπυρόσβεση! Κανονικά η NAMSA το εν λόγω έγγραφο (που εκτός των άλλων στερείται ακόμα και αριθμού πρωτοκόλλου, ειδικού κωδικού και υπηρεσίας καταχώρισής του!) θα έπρεπε να το επιστρέψει αυθημερόν και να υπάρξει επιβεβαίωση της πρόθεσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του τότε υπουργού Δ.Αβραμόπουλου. Αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη προφανώς επειδή και η ίδια η NAMSA όζει και το “μαγαζάκι” που έχει στηθεί εκεί μέσα ήταν σε απόλυτη συνεργασία με τους πλαστογράφους!
8)                  Μαζί με σύσσωμη την κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ζήτησαν επίσημα τη Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο. Για να συζητηθεί η πρόταση χρειάζονται 60 υπογραφές, οι ΑΝΕΛ έχουν 13 βουλευτές. Τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα καλύψει τους εθνικούς εγκληματίες; Μπράβο στους ΑΝΕΛ που δίνουν μεν με σύνεση όλο το χρόνο στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί, παράλληλα δε υλοποιούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και “σέρνουν” το ΣΥΡΙΖΑ στο σωστό δρόμο. Γι’αυτό οι ΑΝΕΛ ήταν το ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΛΟ και το αποδεικνύουν!
9)                  Έδωσε εντολή για τη δημιουργία επιτελείου εθελοντών στρατιωτικών ιατρών, οι οποίοι θα μεταφέρονται με στρατιωτικά Σινούκ (CH-47) σε απομακρυσμένα νησιά για να κάνουν δωρεάν εξετάσεις σε ανήμπορους οικονομικά κατοίκους. Η Ανθρωπιστική Πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου μέσω του Στρατού θεωρείται ήδη δεδομένο πως θα «θεραπεύσει» πολλές παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας προς όφελος των Ελλήνων πολιτών! Η αρχή έγινε από τα Κύθηρα και Αντικύθηρα…
10)              Εξήγγειλε συγκεκριμένη θητεία για τους αρχηγούς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και τους αρχηγούς των Τριών Επιτελείων για να πάψει επιτέλους το στράτευμα να πάσχει από πλήρη απουσία μακροπρόθεσμου σχεδιασμού. «Θα το δούμε για 2+1 χρόνια ή 2+2 χρόνια, προκειμένου να υπάρχει από εδώ και πέρα μια πιο εύρυθμη λειτουργία στις Ένοπλες Δυνάμεις» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.
11)              Επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη σχετικά με τις ζημιές από την βροχόπτωση και την κατάρρευση των γεφυριών της Πλάκας και του Κομποτίου. Ανακοίνωσε στον Περιφερειάρχη ότι έχει δώσει εντολή δια του Αρχηγού ΓΕΣ για την πλήρη υποστήριξη με μηχανήματα του Μηχανικού του ΓΕΣ για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.
12)              Η αντίδρασή του στην απίστευτη Τουρκική πρόκληση να βγάλουν μονομερώς διεθνή αναγγελία (ΝΟΤΑΜ) με την οποία «δέσμευαν» από τις 2 Μαρτίου εώς το τέλος του 2015 κυριολεκτικά το μισό Αιγαίο (από τη Σκύρο και ανατολικότερα με μέρος του ίδιου του νησιού της Λήμνου εντός της δεσμευμένης περιοχής!) ως δικό τους… Πεδίο Βολής (!) αποτελεί παράδειγμα ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ψυχής και ντροπιάζει ΟΛΟΥΣ τους οσφυοκάμπτες προκατόχους του. Η άψογη συνεργασία του με το ΥΠΕΞ που απέστειλε διαβήματα σε ΝΑΤΟ, ΕΕ, ICAOκαι ΟΗΕ (παλιότερα έστελναν μόνο σε ΕΕ-ΝΑΤΟ), ενώ ο ίδιος απάντησε πως αν υπάρξει οποιαδήποτε παραβίαση της Τουρκίας σε εθνικά χωρικά ύδατα, εθνικό εναέριο χώρο, εθνικό έδαφος θα υπάρξει βύθιση ή κατάρριψη (έθεσε για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια εκ μέρους της Ελλάδας casusbelliγια Τουρκικές ενέργειες καταπάτησης της εθνικής μας κυριαρχίας) έκαναν την Άγκυρα να οπισθοχωρήσει άμεσα και να βγάλει η ίδια ακυρωτική ΝΟΤΑΜ. Η απίστευτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας αντικατοπτρίζει τον πανικό που έχει πλέον καταλάβει κάθε «πρόθυμο» που τόσα χρόνια χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τη «σύνεση» ξεπουλούσε κομμάτι-κομμάτι την πατρίδα μας. Δια στόματος Γεωργιάδη, Καραγκούνη και πολλών άλλων κατηγόρησαν τον Καμμένο για «προκλητική συμπεριφορά που αμφισβητεί τις συμμαχίες μας και δημιουργεί ένταση με την Τουρκία!». Προφανώς, για αυτούς θα έπρεπε ο Υπουργός να αφήσει τους Τούρκους να βομβαρδίζουν τη Λήμνο επί 10 μήνες με την άδειά του (ως Πεδίο Βολής τη δέσμευσαν)! Το βαρέλι της ΝΔ δεν έχει πάτο δυστυχώς κι όσοι απομένουν υποστηρικτές είναι συνένοχοι σε όλες τις εθνικές μειοδοσίες…
Με όλες αυτές τις ενέργειές του καθώς κι εκείνες της πρώτης εβδομάδας της νέας διακυβέρνησης ο Πάνος Καμμένος αποδεικνύει εμπράκτως πως το μείζον πρόβλημα που δεκαετίες τώρα αντιμετώπιζε η Ελλάδα ήταν η απουσία βούλησης των προηγούμενων κυβερνήσεων και όχι η απουσία δυνατοτήτων. Μπράβο και πάλι μπράβο στον Πάνο Καμμένο! Η καλή δουλειά συνεχίζεται, η διάθεση και οι οιωνοί δείχνουν οι καλύτεροι όλων των εποχών στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Γι’αυτό άλλωστε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήταν και είναι το ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΛΟ!
Δημήτρης Καραγεωργίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ