Θύμιος Λυμπερόπουλος: Φύγετε για να ανασάνουμε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150305061605Ανοικτή επιστολή προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας
Φύγετε , για να αναπνεύσει η κεντροδεξιά ξανά τον αέρα της δημιουργίας και της νίκης
Το συσσωρευμένο πύον του νεοφιλελευθερισμού που βρήκε στέγη και πεδίο δράσης στη Νέα Δημοκρατία δεν έχει σπάσει ακόμη. Με εκφραστές γνωστούς δημοσιολογούντες -τύπου Χατζηδάκη, Μητσοτάκη, Βρούτση, Γεωργιάδη, Βορίδη και όσων άλλων βρέθηκαν σε υπουργικούς θώκους και υπερασπίστηκαν αυτή την ανάλγητη και αντικοινωνική πολιτική που έζησε ο τόπος- συνεχίζει το έργο του , που δεν είναι άλλο, από την αλλοίωση της ταυτότητας της παράταξης.
Αρχές και αξίες που καθιέρωσαν τη Νέα Δημοκρατία στη συνείδηση του ελληνικού λαού παρακάμπτονται και περιθωριοποιούνται. Τη θέση τους πήραν η αλαζονεία και ο κομπασμός. Ακόμη και τώρα που η ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά φαίνεται ότι διαπραγματεύεται και προσπαθεί να βγάλει τον ελληνικό λαό από το βούρκο, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ασκεί πιέσεις στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να συνδράμει σε έναν πόλεμο κατά της κυβέρνησης με στόχο την επαναφορά στην πολιτική Σαμαρά, που όχι μόνο απέτυχε, αλλά και καταδικάστηκε από τους Έλληνες πολίτες.
Η ανθρωπιστική κρίση που η παρέα Σαμαρά δημιούργησε, όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται από τους δημιουργούς της, αντιθέτως γίνονται προσπάθειες ακόμη και τώρα να την συντηρήσουν. Αν ο λαός τους είχε δώσει μια ευκαιρία, δυστυχώς γι αυτούς την έχασαν. Ακόμη και η συγνώμη δεν αρκεί πλέον.
Εμείς που ψηφίσαμε την παράταξη και σε αυτές τις εκλογές, το κάναμε γιατί πιστέψαμε, ότι η σημερινή ηγεσία θα είχε την ευθιξία να παραδώσει τα κλειδιά του κόμματος στον μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να συσπειρώσει όλη την κεντροδεξιά και να αποτελέσει μία ακόμη εθνική λύση στη διάθεση των πολιτών.
Εσείς , που αποτελείτε την ηγεσία του κόμματος, όχι μόνο δεν ζητήσατε συγνώμη από τον ελληνικό λαό όπως οφείλατε, όχι μόνο δεν παραιτηθήκατε την επομένη των εκλογών , αλλά αντίθετα συνεχίζετε να προσβάλλετε με την συμπεριφορά σας και αυτούς που σας ψήφισαν και αυτούς που είναι πιστοί στις αρχές και στις αξίες της παράταξης.
Η παράταξη πρέπει να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της. Προς το παρόν καίγεται από ανθρώπους που βρέθηκαν σε λάθος πολιτικό χώρο . Όσο αυτοί είναι γαντζωμένοι στις καρέκλες τους , η παράταξη θα ακολουθεί πορεία ελεύθερης πτώσης. Το μήνυμα προς την παρέα του Σαμαρά είναι σαφέστατο.
Φύγετε τώρα, ζητήστε συγνώμη για όσα κάνατε και εγκαταλείψτε την πολιτική. Είστε επικίνδυνοι και πολιτικά ανίκανοι. Βιάσατε βάναυσα και με τον πιο αισχρό πολιτικό τρόπο την ελληνική κοινωνία και έχετε την απαίτηση να σας εμπιστευτεί ξανά.
Φύγετε και αφήστε τη παράταξη να αναπνεύσει ξανά τον αέρα της δημιουργίας και της νίκης.
Το κείμενο αυτό αποτελεί πλαίσιο αρχών για τη συγκρότηση μετώπου ανατροπής με κύριο κορμό τις παραγωγικές τάξεις του τόπου μας και τις κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν από την ανθρωπιστική –οικονομική κρίση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ