ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ – η μυσταγωγία που οδηγεί στην ελευθερία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150406090517Μεγάλη Εβδομάδα: Τα Ελευσίνεια Μυστήρια της Ορθοδοξίας

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η μύηση, η αποκάλυψη, η εκπαίδευση που οδηγεί στην Ανάσταση. Όπως όλη η Ορθοδοξία, είναι ένας κώδικας ζωής και όχι κάποιες φαρισαϊκές αερολογίες. Δεν είναι εξουσιαστικό εργαλείο μιας ελιτ πάνω στις μάζες, ούτε κάποιος μηχανισμός αποκτήνωσης και ιμπεριαλισμού όπως το Ισλάμ.
Η Ορθοδοξία είναι όλη η κωδικοποίηση του ανθρωποκεντρικού, Ελληνοκεντρικου πολιτισμού. Είναι η Ευαγγελία του Δικαίου και της Αλήθειας. Είναι η πύλη στην πραγματική κοινωνία ισονομίας και ευμάρειας. Είναι το μέγιστο επίτευγμα του ελληνικού πολιτισμού: Το ατσάλινο χέρι που σταμάτησε το ξίφος του ισχυρού, και προστάτευσε τον ανίσχυρο από την ασυδοσία του. Το μέγιστο επίτευγμα του ανθρώπινου πολιτισμού, το Δίκαιο, που έγινε ασπίδα στην γυναίκα, το παιδί, τον κοινωνικά και βιολογικά αδύναμο. Το Δίκαιο που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη πάνω απο 160 φορές! Το Δίκαιο όχι σαν ιδεατή κατάσταση αλλά ως σαφή προορισμό όπου η Ορθοδοξία ειναι ο ασφαλής πλοηγός. Το Δίκαιο που φέρνει Ελευθερία αφού εφαρμόζεται από ελεύθερους ανθρώπους.
Αληθεια, πόσο Ελεύθερος πρέπει να είναι κάποιος ώστε να περιορίζει από μόνος του την ισχύ του; Απόλυτα Ελεύθερος!
Τέτοιους ανθρώπους δημιουργεί ο Ελληνοκεντρικός πολιτισμός μέσω του κώδικα ζωής, της Ορθοδοξίας.
Η Ελευθερία ειναι ο προορισμός και η Ορθοδοξία είναι ο ασφαλής και πρακτικός πλοηγός που σε οδηγεί εκεί.
Αρκεί να το θέλεις. Να θέλεις να βαπτιστείς στο κρυστάλλινο ύδωρ του Ελληνισμού, και να εξέλθεις ζωντανός, ελευθερος, Έλληνας πραγματικός όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ή ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
Η Ορθοδοξία ειναι ο δρόμος του πολεμιστή και η μεγάλη Εβδομάδα είναι η μύηση του, όπως τα Ελευσίνεια Μυστήρια. Εάν ανοίξουμε την ψυχή μας, θα βιώσουμε την δική μας Ανάσταση την Κυριακή.
Καλή Ανάσταση λοιπόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ