ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ “ΡΩΣΙΑ” ΕΝΟΧΛΕΙ(;) WSJ: O Τσίπρας επισκέπτεται τον Πούτιν για εσωτερική πολιτική κατανάλωση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

WSJ: O Τσίπρας επισκέπτεται τον Πούτιν για εσωτερική πολιτική κατανάλωση Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πάει στο Κρεμλίνο για να ζητήσει δανεικά από τον Πούτιν αλλά για να ικανοποιήσεις τους Έλληνες ψηφοφόρους και να δείξει την περιφρόνησή του στους Ευρωπαίους δανειστές, σχολιάζει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal. 

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται απόψεις σύμφωνα με τις οποίες η προσέγγιση Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αυξάνει τη δυσπιστία των ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας.
Τα αδύναμα οικονομικά της Ρωσίας και το περιορισμένο ενδιαφέρον της για την Ελλάδα σημαίνουν ότι η χώρα δεν είναι μια βιώσιμη εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης για την Ελλάδα.

Όπως υπενθυμίζει το δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας και άλλοι Έλληνες πολιτικοί έχουν ασκήσει κριτική στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας στο πλαίσιο της υπόθεσης της Ουκρανίας.

«Τα οφέλη για τον Πούτιν από την επίσκεψη Τσίπρα είναι πιο προφανή, δεδομένου ότι το Κρεμλίνο είναι πρόθυμο να αναδείξεις τις «ρωγμές» στο μέτωπο της Δύσης κατά της πολιτικής της Ρωσίας στην Ουκρανία», τονίζει η WSJ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ