13/04/2021

Συνελήφθη ο Τραπεζίτης της Siemens κι εδώ δεν θελουν την Εξεταστική! Τον ΣΚΑΙ τον ρώτησαν;

xreos epitropinetakias

Στην ΝΔ γκρινιάζουν λέει γιατι δεν είχαν ειδική προσκληση στην ΕλΕ, όταν πήγε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι έδωσε έναν από τους καλύτερους λόγους που έχουν ακουστεί για το θέμα. Ενω στον ΣΚΑΙ αναρωτιούνται για το “ποσο θα στοιχίσει η επιτροπή” που θα έχει σκοπό να μειώσει βάρος του Χρέους. 

Αντι να ρωτήσουν την Ελληνική αντιπολίτευση και τον ΣΚΑΙ, κάποιοι συνέλαβαν τον Οσβαλντ! Τς τς τς τς τς τς!

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση κρατείται ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εκατοντάδων εκατ. ευρώ και εντοπίστηκε στο Αμπου Ντάμπι, όπου συνελήφθη με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας εκδόσεων κ. Γιάννης Αγγέλης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου στο Βήμα, προηγουμένως είχαν ζητήσει την έκδοσή του ο ανακριτής Νίκος Τσιρώνης, ενώ έχει παραπεμφθεί και για το σκάνδαλο της Siemens με βάση το τελευταίο βούλευμα που εκδόθηκε και από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών.

Σήμερα Δευτέρα το πρωί με άκρα μυστικότητα οδηγήθηκε στην εισαγγελία εφετών Αθηνών για να εκτελεστεί το ένταλμα, κρατείται και στο επόμενο τριήμερο θα οδηγηθεί στον κ Τσιρώνη για να απολογηθεί και για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η Γιάννα Παπαδάκου στο ρεπορτάζ της, ο κ. Οσβαλντ σε συνεργασία με τον άλλον εκζητούμενο Φάνη Λιγυνό – επίσης καταζητούμενο από τις ελληνικές αρχές «ξέπλενε» τις μίζες των εξοπλιστικών σε τράπεζες της Ελβετίας, αλλά και μέσω υπεράκτιων εταιρειών φορολογικών παραδείσων.

Όπως σημειώνει η δημοσιογράφος, οι ανακριτές προσδοκούν πολλά από την απολογία Οσβαλντ, αφού εκείνος φαίνεται να γνωρίζει διευθύνσεις και ονόματα, ακόμα και κρατικών αξιωματούχων της χώρας μας που παραλάμβαναν τις μίζες. Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι και η κατάθεσή του για το σκάνδαλο της Siemens σύμφωνα με την οποία ερχόταν στη χώρα μας σε τακτά χρονικά διαστήματα και παραλάμβανε βαλίτσες με χρήματα από τον επίσης κατηγορούμενο Πρόδρομο Μαυρίδη.

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2015/04/siemens_6.html#ixzz3WWdZV199

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ