Ο Κακλαμάνης ζητά ψήφο στους ομογενείς μεσυνταγή Παυλόπουλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

νικητας κακλαμανης

Το θέμα της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές από τους Έλληνες εκλογείς, που διαμένουν στο εξωτερικό, φέρνει στο προσκήνιο, με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση, ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κακλαμάνης ζητά να ενημερωθεί πότε η κυβέρνηση προτίθεται να

καταθέσει σχέδιο νόμου για τους Έλληνες ομογενείς, που κατοικούν στην αλλοδαπή, προκειμένου να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο βουλευτής τονίζει ότι η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία είχε αναληφθεί τον Απρίλιο του 2009 από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και είχε κατατεθεί ως νομοσχέδιο από τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τότε υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο.

«Δυστυχώς, παρότι επρόκειτο για να ένα ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου, που είχε και την έγκριση του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, πολιτικοί λόγοι και σκοπιμότητες εκείνης της περιόδου δεν επέτρεψαν τη ψήφισή του, με την απαιτούμενη από το Σύνταγμα αυξημένη πλειοψηφία και έτσι δεν έγινε ποτέ νόμος του κράτους…» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Ν. Κακλαμάνης, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να δρομολογήσει τη διευθέτηση του ζητήματος, αφού όπως εξηγεί: «Δεν μπορούμε να αξιώνουμε από τον Απόδημο Ελληνισμό να ενισχύει και να βοηθά την πατρίδα, χωρίς να διευκολύνουμε τη συμμετοχή του στο δικαίωμα γνώμης και επιλογής για τη πορεία του Έθνους…»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ