23/04/2021

ΜΕ ΥΠΟΓΛΩΣΣΙΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ! Σε έξι μήνες η επαναφορά του κατώτατου μισθού!

01444Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη, η επαναφορά του κατώτατου μισθού θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις ξεκινώντας την 1η Οκτωβρίου 2015 ώστε να φτάσει τα 751 ευρώ την 1η Ιουλίου 2016.

Ο υπουργός τόνισε ότι άμεσα και μέχρι τον Ιούνιο θα έχει κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και για την ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).

«Μετά από χρόνια οι εργαζόμενοι αποκτούν και πάλι φωνή και δικαιώματα»

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε «απολύτως συμβατή» μια σκέψη για αναβολή καταβολής της δόσης του ΔΝΤ από τη μεριά της Ελλάδας, διασαφηνίζοντας ότι μιλάει θεωρητικά και χωρίς να επιβεβαιώνει εάν τέθηκε το ζήτημα αυτό από τον Γ. Βαρουφάκη στην Κριστίν Λαγκάρντ.

«Υπάρχει αυτή η δυνατότητα θεωρητικώς και νομίζω ότι θα ήταν απόλύτως συμβατή μια τέτοια σκέψη και πρόταση. Αλλωστε, θα έλεγα πως όταν αυτή η συζήτηση συνολικοποιηθεί, ξεφύγουμε δηλαδή από το εβδομάδα – εβδομάδα, 15ημερο – 15ημερο, μήνα – μήνα, κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε συνολικά για μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους που θα έχει και το στοιχείο του παγώματος και πολλών άλλων πραγμάτων».

Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε παράλληλα στην εκπομπή ότι η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει νεοφιλελεύθερες απόψεις για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό καθώς ο ελληνικός λαός δεν έχει δώσει τέτοια εντολή παρά τις πιέσεις του ΔΝΤ.

«Εάν ήθελε το ΔΝΤ ή οποιοσδήποτε άλλος η σημερινή κυβέρνηση να υιοθετήσει νεοφιλελεύθερες απόψεις για τα ζητήματα της εργασίας ας πήγαινε αλλού. Ο ελληνικός λαός δεν έχει δώσει τέτοια εντολή. Τα ζητήματα αυτά έχουν ένα ιδεολογικό και ένα ταξικό πρόσημο, είναι τελείως καθαρό ότι σε αυτά τα θέματα εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω».

«Οι θεσμοί δεν υπαγορεύουν πολιτικές, οι θεσμοί δικαιολογείται να κάνουνε μια συζήτηση για να διαπιστώνουν κάθε φορά την δικιά μας ικανότητα να τους δώσουμε αυτά που τους χρωστάμε».

http://www.thepressproject.gr/article/75574/Se-eksi-mines-i-epanafora-tou-katotatou-misthou?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ