Τερενς Κουίκ: Γέμιζαν τους λογαριασμούς τους και φέσωσαν τον λαό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150407015621

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

«Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ο λογιστικός έλεγχος του χρέους δεν αποτελεί μια απλή προεκλογική δέσμευση, αλλά μια από τις βασικές αρχές στην ιδρυτική μας Διακήρυξη.

Με ποια λογική αποδεχθήκαμε αυτό το τρελό κερδοσκοπικό πάρτι, που επί της ουσίας δεν έσωζε την Ελλάδα, αλλά έσωζε τις ξένες Τράπεζες;

Δεν θα πρέπει να ελεγχθεί πόσα ελληνικά δάνεια ήταν στα χέρια των ξένων τραπεζιτών και σε πόσο χρονικό διάστημα, με ποιες λογιστικές μεθοδεύσεις – και όχι μόνο – μεταφέρθηκαν τα δάνεια από τις Τράπεζες στις πλάτες φορολογουμένων;

Δεν θα πρέπει να ελεγχθεί και όλο το θέμα της μεθόδευσης των επιτοκίων, που ξεκίνησαν στην πρώτη δανειακή σύμβαση με 6,2%; Ό, τι πιο αισχρό και τοκογλυφικό, σε σύγκριση με τα τότε επιτόκια της Ε.Κ.Τ., σχεδόν 600% πάνω, χωρίς κανένας διαμαρτύρεται και να μιλάει;

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΠΝΙΓΕΡΑ ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ

Και όταν άρχισαν, μέσα στα «κολπάκια» των δανειστών, τα επιτόκια να εμφανίζονται λογιστικά, ότι πέφτουν, κανένας δεν εντυπωσιάστηκε; Κανένας δεν υποπτεύθηκε, ότι το κόλπο grosso των επιτοκίων επί της ουσίας κρυβόταν «κάτω από το χαλί», για να το βρει μπροστά της η επόμενη γενιά;!

Να μην μας απασχολεί, το γεγονός, ότι από το 2021 – 2022 τα παιδιά μας θα κληθούν να πληρώσουν σε ετήσια βάση τοκοχρεολύσια, που θα αγγίζουν τα 22,7 δισεκατομμύρια;!!!

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά και Βενιζέλου «έγδαραν» τις πλάτες των Ελλήνων και εμείς αδιαμαρτύρητα, χωρίς τον αυτονόητο λογιστικό έλεγχο του χρέους, θα επιτρέψουμε να γίνει το ίδιο και με την επόμενη γενιά;;;

Την Επιτροπή που θα δημιουργηθεί, δεν τη ζητά η νέα ελληνική κυβέρνηση. Είναι μια Επιτροπή, την οποία ζητά και δημιουργεί η ίδια η Βουλή των Ελλήνων και μάλιστα σε απόλυτο διακομματικό επίπεδο. Γιατί, δεν φαντάζομαι, να υπάρχει έστω κι ένα Κόμμα εδώ μέσα, που να μην θέλει ή να φοβάται αυτό τον έλεγχο με τα όποια ευρήματα.

Αν και έχω πολύ έντονη την απορία – ίσως να είμαι… αφελής – για ποιο λόγο ο κύριος «κορμός» της προηγούμενης κυβέρνησης, το Κόμμα του κ. Αντώνη Σαμαρά, να μην πράξει αυτό το αυτονόητο; Να ξέρει τι παρέλαβε από τον αρχικό υπαίτιο της όλης κατάστασης, τον Γιώργο Παπανδρέου. Τόσο πολύ δεν ήθελε να ενοχλήσει τους συνεταίρους του ΠΑΣΟΚ;

ΤΟ ΕΠΑΧΘΕΣ ΚΑΙ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΟ ΧΡΕΟΣ

Εμείς δεν αρνούμαστε το αρχικό κεφάλαιο που δανείστηκε η Ελλάδα. Αν και πρέπει μα εξετάσουμε και τις μυστικές διαδικασίες (βλέπε παρακάμερα Παπανδρέου – Στρος Καν) ή και τους εκβιασμούς που ασκήθηκαν για να πάρει μνημονιακά δάνεια η Ελλάδα και να είναι σε συνεχή ομηρία.

Αλλά όπως και να ‘χουν τα πράγματα, αυτό το κεφάλαιο που μας αναλογεί, θα το πληρώσουμε με μια συμφωνία, που πρέπει να έχει υπόψη της και την αλληλεγγύη, που πρέπει να διέπει τα Κράτη – Μέλη της Ε.Ε. και την τραγική θέση των ελληνικών οικογενειών και της ελληνικής αγοράς, που ζουν τα τελευταία πέντε χρόνια εφιαλτικές καταστάσεις.

Επαναλαμβάνω, το κεφάλαιο θα διακανονιστεί και θα επιστραφεί. Αλλά όλο αυτό το «πλέγμα» των επιτοκίων, που έχει συμβάλλει μετά από 5 φρικτά, μνημονιακά χρόνια το χρέος να βρίσκεται πάντα εκεί ψηλά στα 350 δισεκατομμύρια ευρώ, δεν θα πρέπει να δούμε ποιο κομμάτι αυτού του χρέους είναι ως επαχθές και επονείδιστο; Αυτό το κομμάτι δεν θα πρέπει να διαγραφεί;

ΟΙ ΣΗΜΑΔΙΑΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΣΟΪΜΠΛΕ

Για την ιστορία, να αναφερθώ σε δύο σημαδιακές δηλώσεις:

Η μία που είχε δώσει ως Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και Πρόεδρος του Eurogroup ο κ. Γιούνκερ. Είχε πει στο περιοδικό «Der Spiegel», ότι χρόνια τώρα βλέπανε την καταστροφική πορεία της Ελλάδας, αλλά δεν μιλάγανε για να… μην χαλάσουνε τις Γερμανικές και Γαλλικές εξαγωγές στη χώρα μας!

Η άλλη δήλωση είναι του κ. Σόιμπλε, η οποία – αν θυμάμαι καλά – ήταν προς τα τέλη του 2011. Είχε πει, ότι δεν πρέπει να διαμαρτύρονται οι Γερμανοί φορολογούμενοι για το δάνειο που δίνει η Γερμανική πλευρά στη Ελλάδα, διότι η Γερμανία κερδίζει από τους τόκους 370 εκατομμύρια ευρώ. Δεν θέλω να κάνω κανέναν σχόλιο επ’ αυτού.

Όπως επίσης πιστεύω, ότι αυτή η Επιτροπή, – ανεξάρτητα αν θα απασχολήσει και την Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια – θα πρέπει να ασχοληθεί και με τις σαφείς καταγγελίες για την πλαστογράφηση των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ., με βασικό κατηγορούμενο τον σημερινό υπόδικο Πρόεδρο της, Ανδρέα Γεωργίου.

ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την σημερινή πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία για την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους και πέρα από τους Έλληνες Εμπειρογνώμονες θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω και όλους τους ξένους Εμπειρογνώμονες, που ήρθαν εδώ να βοηθήσουν την Πατρίδα μου σε μια έρευνα που είναι και απόδοση Δικαιοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ