Σοβαρότατη καταγγελία από εφημεριδα για γενόσημα και μίζες.

wpid 20150408095922

(σσΟ: Χαρακτηρισμοί όπως “μπουμπουκος” δεν ταιριάζουν σε πολιτική κριτική, δυστυχώς συμπεριλαμβάνονται στο άρθρο οπότε το αναδημοσιεύουμε αυτούσιο).

Από το Ποντίκι

Με καμάρι παραδέχθηκε δημόσια ο εθνικός Μπουμπουκός ότι επέφερε πλήγμα στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, σε ένα από τα γνωστά του παραληρήματα, στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου και στο κανάλι Κόντρα, λέγοντας ευθαρσώς στους τηλεθεατές, ότι αυτός ήταν και ο στόχος του μέσω του νόμου του Νοεμβρίου του 2013… Εννοεί δηλαδή τη διάλυση της ελληνικής παραγωγής φαρμάκου.

Επιτέθηκε δε και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο ΔΣ της ΒΙΑΝΕΞ ( θυμίζουμε εδώ ότι η ΒΙΑΝΕΞ, είναι μια από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες της χωρας), λέγοντας : “Ξέρετε πόσα λεφτά έχασε από εμένα ο Γιαννακόπουλος; Πόσα λεφτά του έκοψα;”

Παραδέχτηκε δηλαδή ότι “έκοψε λεφτά” από τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, μειώνοντας όπως λέει τις τιμές των φαρμάκων ενώ την ίδια ώρα, οι συμμετοχές των ασφαλισμένων αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο!!!

Και αναρωτιέται κανείς που πήγαν τελικά τόσα λεφτά!!!

Μήπως ο Άδωνης τα λεφτά που έκοψε από τις εγχώριες εταιρείες τα έδωσε σε ξένες πολυεθνικές γενοσήμων (βλ.Teva), οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις στερούνταν και τους βασικούς κανόνες ασφαλείας υγείας, ώστε να καταφέρει αυξήσει τα μερίδιά τους στην αγορά φαρμάκου;

Μήπως για αυτό έβαλε το χεράκι του στο κλείσιμο ελληνικών παραγωγικών μονάδων, δημιουργώντας χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας και τελικά στην άλωση του τομέα των γενοσήμων από ξένες φαρμακευτικές, με αμφίβολης ποιότητας και ασφάλειας σκευάσματα;

Άραγε η αποκάλυψη του Νικολουδη για μίζες στην υγεία της τάξεως του 23% (!) λέτε να είναι τυχαία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ