6/05/2021

Τσίπρας: «Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται»

tsipras«Όσοι νομίζουν ότι θα εκβιάσουν την Δημοκρατία και θα διαρρήξουν την ενότητα της χώρας είναι γελασμένοι» τόνισε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σήμερα το πρωί.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να συνδράμει το έργο της ΕΛ.ΑΣ. και διαβεβαίωσε ότι εργάζεται για να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των αστυνομικών και για την εξεύρεση πόρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν σταδιακά οι αδικίες και στο μισθολογικό επίπεδο.
«Ο τρόπος λειτουργίας της Αστυνομίας αντανακλά το επίπεδο της Δημοκρατίας μίας χώρας» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Το ζητούμενο είναι μία Αστυνομία που θα είναι αξιόμαχη, θα λειτουργεί αποτελεσματικά και θα τηρεί κατά γράμμα το Σύνταγμα και τους νόμους».

Όπως τόνισε η Αστυνομία πρέπει να είναι φιλική προς τους πολίτες και να σέβεται τα ατομικά δικαιώματα.

«Η Αστυνομία θα πρέπει νεα είναι έτοιμη να επέμβει όπου χρειάζεται, να είναι φιλική προς τον πολίτη και να αντανακλά το επίπεδο της Δημοκρατίας» είπε και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη παλιές νοοτροπίες και κάθε είδους προκαταλήψεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε τρεις βασικούς άξονες με τους οποίους θα ασχοληθεί η κυβέρνηση: τους όρους εργασίας των αστυνομικών, την εκπαίδευσή τους και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας. «Οι τομές θα γίνουν με διαφάνεια, διάλογο και μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μηδενική ανοχή στη διαφθορά και στην παρανομία εντός της Αστυνομίας, μιλώντας για κάθετη αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ