netakias
Η πολιτική επιστράτευση εξπρες που είχε γίνει νόμος από τον “δημοκράτη” Χάρη Καστανίδη για να “αντιμετωπίσει” τους Φορτηγατζήδες το 2010.
Ειχε πει μάλιστα στο MEGA (για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα)
…[…]…H κυβέρνηση εξάντλησε ολα τα περιθώρια του διαλόγου … […] … αυτο που αυριο θα συμβεί είναι οτι αλλάζει ο τροπός με το οποίο ζητούνται ποινικές ευθύνες και επιβάλλονται διοικητικα μέτρα σε καθεστώς επιτάξεως , αυτο λοιπον που θα συμβει αυριο εαν εξακολουθησουν να αρνουνται να παράσχουν τις υποχρεώσεις που έχουνε εξ αιτίας της επιτάξεως είναι με αυτεπαγγελτη έρευνα του εισαγγελέα (σ.σ.γιατί ο υπάρχων ΝΟΜΟΣ τους μοιάζει πολύ…Δημοκρατικός), επι τοπου θα διατασσετε ο σχηματισμός άμεσης δικογραφίας και θα πηγαινουμε στις ποινες που προβλεπονται στην σχετική διάταξη...[…]…Μεχρι τώρα, δηλαδή με το ισχυόν καθεστώς …[…]… ο καταστηματάρχης να δηλώσει κάποια στιγμή αν συνέβη η υποχρεωση του μεταφορέα που βρίσκεται σε επίταξη και μετά να κινηθουν οι διαδικασίες, αυτό σημαίνει μερικές βδομάδες (σ.σ.Ο ΝΟΜΟΣ ειναι πολύ ΧΡΟΝΟΒΟΡΟΣ για τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ! ! !). Απο αύριο εαν κάποιος, όπως ο εισαγγελέας, ζητήσει πχ από τον σύνδεσμο των Σ/Μ στοιχεία ποιοι είναι αυτοί που πρεπει να επιτελέσσουν το μεταφορικό έργο με βάση τις συμβάσεις που έχουνε και δεν το έχουν επιτελέσει, σχηματίζεται δικογραφίαΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΙΘΕΤΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ…(διέκοψε η Τρέμη) …[…]…
Τέλος στην πολιτική επιστράτευση βάζει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση που έχει κατατεθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο και αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες.
Στο σχέδιο νόμου που πήγε στη Βουλή ύστερα από δημόσια διαβούλευση χωρίς αλλαγές σε σχέση με την αρχική του παρουσίαση προ μηνός από τον αρμόδιο υπουργό, εκτός της απαγόρευσης της επιστράτευσης, προβλέπεται επίσης η άμεση επαναφορά δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα, η επανασύσταση κλάδων που είχαν καταργηθεί και η τοποθέτηση επιτυχόντων του ΑΣΕΠ στο Δημόσιο που είχε παγώσει εξαιτίας του Μνημονίου.
Τα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης κατήγγελλε την πολιτική επιστράτευση και την επίταξη υπηρεσιών ως πράξη βαθιά αντιδημοκρατική. Πλέον, ως κυβέρνηση, η απαγόρευση της πολιτικής επιστράτευσης απεργών αποτελεί το πρώτο άρθρο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού, με τίτλο «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις».
Στο νομοσχέδιο γίνεται σαφές ότι η πολιτική επιστράτευση και η επίταξη θα αφορούν μόνο και αποκλειστικά σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης που προκλήθηκε από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αλλά όχι για την αντιμετώπιση απεργίας.
Στο νέο, αυστηρότερο πλαίσιο, η τελική απόφαση για τυχόν επιστράτευση θα ανήκει στον Πρωθυπουργό, ο οποίος θα μπορεί ύστερα από εισήγηση του αρμόδιου υπουργού να εξουσιοδοτεί υπουργούς και περιφερειάρχες που θα μπορούν να προβούν σε επίταξη υπηρεσιών.