Ο Μάρδας έδωσε απαντήσεις για το swap “TITLOS“ – Όλο το ιστορικό από το olympia

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

titlosΑπαντητικό έγγραφο για την πληρωμή του «swap Titlos» διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ερώτηση σχετική είχε κατατεθεί από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γαλέο ο οποίος ανέφερε ότι «το συγκεκριμένο swap που αρχικά είχε οργανωθεί από την Goldman Sachs για να μπει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και τώρα κατέχει η Εθνική Τράπεζα, έμεινε ακούρευτο στο PSI του 2012» και κανείς δεν γνωρίζει ποιο είναι τελικά το ποσό και ποιο το επιτόκιο του λεγόμενου swap που το Ελληνικό Δημόσιο εκλήθη να πληρώσει τον Μάρτιο, επικαλούμενος δημοσίευμα στο Bloomberg.

Στον βουλευτή απαντά εγγράφως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας λέγοντας ότι «η Ελληνική Δημοκρατία εξοφλεί τις οφειλές που απορρέουν από συμβατικές και λοιπές υποχρεώσεις της».

Αναφορικά με το «swap Titlos», ο κ. Μάρδας διαβιβάζει έγγραφο του ΟΔΔΗΧ με το οποίο η Βουλή ενημερώνεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει συνάψει συμφωνία ανταλλαγής υποχρεώσεων επιτοκίου (intcrest ratc swap agreement) συνολικού ονομαστικού ποσού 5,5 δισ. ευρώ με την Εθνική Τράπεζα με τα εξής χαρακτηριστικά: «Ημερομηνία σύναψης: 31.12.2008. Ημερομηνία λήξης: 20.9.2037 Το Ελληνικό Δημόσιο εισπράττει σταθερό επιτόκιο 4,50 % ετησίως από τον αντισυμβαλλόμενο και πληρώνει 6μηνο Euribor + 6.6025%».

 Θυμηθείτε τί γράφαμε στο Ολυμπία για το swap “titlos”:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πληρώνουμε την Παρασκευή το «αμαρτωλό» swap “titlos” της Goldman Sachs

ΤΙΤΛΟΣ: Ο Πόρτα – Πόρτα ξεθάβει το τσεκουρι του πολέμου…

Η Titlos Plc/Εθνικη ( swap Goldman Sachs Σημιτης) ανοιγει τρυπα στην Εθνικη Τραπεζα!

ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ: ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΨΑΝ ΤΟ SWAP ΤΗΣ GOLDMAN SACHS! Ποιούς εξυπηρετείτε κύριοι δήθεν «τεχνοκράτες»;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ