«Τέλος το άλλοθι της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CC-pa_hUMAA5gILΗ επικεφαλής της διπλωματίας της Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι, δήλωσε ότι το άλλοθι των κρατών – μελών της, σχετικά με τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, έχει τελειώσει

Με αφορμή τον πνιγμό εκατοντάδων ανθρώπων κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η Μογκερίνι τόνισε: «Δεν έχουμε πλέον άλλοθι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πλέον άλλοθι, τα κράτη μέλη δεν έχουν πλέον άλλοθι. Οι τραγωδίες των τελευταίων ημερών, των τελευταίων εβδομάδων, των τελευταίων μηνών, φτάνει πια».

Αναφερόμενη στον καταμερισμό του «φορτίου» υποδοχής μεταναστών στην Ε.Ε. επισήμανε πως υπάρχει «ανάγκη άμεσων μέτρων από την Ε.Ε. και τα κράτη – μέλη», ώστε να σταματήσει η τραγωδία της απώλειας ζωών.

Σύμφωνα με την Μογκερίνι, «αποτελεί ηθικό καθήκον των Βρυξελλών να υπάρξει δράση από κοινού και με συνοχή, ως Ευρωπαίοι , για να εμποδίσουμε να υπάρξουν ξανά και ξανά τέτοιου είδους τραγωδίες».

«Πρέπει να οικοδομήσουμε μία λογική ευρωπαϊκής ευθύνης, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει εύκολη λύση, δεν υπάρχει μαγική λύση», ανέφερε η επικεφαλής της διπλωματίας, χωρίς πάντως να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, αφήνοντας και πάλι μετέωρο το θέμα του μεταναστευτικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ