Φυλακή 26χρονος που ήθελε να ενταχθεί στην Αλ Κάιντα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

whackjob2.jpgΔικαστήριο της Νέας Υόρκης, καταδίκασε σήμερα σε κάθειρξη 25 ετών έναν Αμερικανό πολίτη, ο οποίος ομολόγησε ότι σχεδίαζε να ενταχθεί στην Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου.

Πρόκειται για τον 26χρονο Μάρκος Αλόνσο Ζέα, ο οποίος συνελήφθη στο Λονδίνο τον Ιανουάριο του 2012. Ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη και έφτασε στο Λονδίνο, με σκοπό να συνεχίσει το ταξίδι του με τελικό προορισμό την Υεμένη. Οι βρετανικές αρχές τον απέλασαν πίσω στις ΗΠΑ.

Ο Ζέα είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από το FBI, και ενθάρρυνε έναν φίλο τους, τον Τζάστιν Καλίμπε, να ασπαστεί τις ιδέες του. Ο Καλίμπε συνελήφθη έναν χρόνο αργότερα, τον Ιανουάριο του 2013, στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης ενώ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για την Υεμένη.

Ο Μάρκος Αλόνσο Ζέα προσπάθησε τότε να καταστρέψει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του αλλά χωρίς επιτυχία. Από την έρευνα που διεξήχθη σε βάρος του βρέθηκαν αποθηκευμένα στον σκληρό δίσκο του πολλά εξτρεμιστικά κείμενα, μεταξύ των οποίων και άρθρα του αγγλόφωνου περιοδικού «Inspire» της Αλ Κάιντα.

Ο νεαρός συνελήφθη ξανά και τον περασμένο Σεπτέμβριο δήλωσε ένοχος για απόπειρα υποστήριξης της Αλ Κάιντα. Η εισαγγελέας που ανακοίνωσε σήμερα την ποινή του, τόνισε πως παρά το γεγονός ότι ο Ζέα «γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στις ΗΠΑ, πρόδωσε τη χώρα του προσπαθώντας να ενταχθεί στην Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ