Βασίλης Δημ. Χασιώτης : Οι Λαμπεντούζες απανταχού της Γης : Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150421021602
Πάνω από 900 οι νεκροί στο ναυάγιο νότια της Λαμπεντούζα, μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων. Άνθρωποι της Μιζέριας και του Πόνου, που ψάχνοντας μια καλύτερη τύχη, σε τόπους στους οποίος η μιζέρια εκεί φαντάζει απείρως καλύτερη προοπτική σε σχέση με τη μιζέρια που βιώνουν στο τόπο τους, έμελε να μη ολοκληρώσουν ποτέ το επικίνδυνο ταξίδι τους.

Έκτακτη λέει Σύνοδος Κορυφής προαναγγέλλεται στην Ευρώπη, για το θέμα αυτό, και βεβαίως, έκτακτες συγκλίσεις θεσμικά αρμοδίων οργάνων όπου γης, για να «επιληφθούν» του θέματος.

Πάνω όμως απ’ όλα, έκτακτη ήταν και η εκδήλωση του ενδιαφέροντος για την Ανθρώπινη Ζωή, όπου γης, από την Υποκρισία, που εκτάκτως υποδύεται το ρόλο του «σοκαρισμένου» και το ίδιο εκτάκτως φορά τη μάσκα του Ανθρωπισμού.

Ποιες είναι αυτές οι μοιρολογήτρες πάνω από τα πτώματα των Θυμάτων της Αθλιότητας, όπου γης;

Είναι οι Μαινάδες, είναι οι Θύτες, που παίζοντας το παιχνίδι που γνωρίζουν καλά, οφείλουν τώρα να υποκριθούν τους δήθεν «έκπληκτους», τους δήθεν «σοκαρισμένους», να εκφράσουν τον δήθεν «αποτροπιασμό» τους.

Είναι η Αθλιότητα η ίδια, που αφού εγκαθίδρυσε το Καθεστώς της, το Καθεστώς της Αθλιότητας στο ίδιο το τόπο των ίδιων αυτών ανθρώπων των οποίων θρηνούν τον χαμό τους, αφού εκεί στο τόπο τους, εγκαθίδρυσαν τη καθημερινότητα της Μιζέριας και του Πόνου, μια Μιζέρια και ένα Πόνο απείρως χειρότερο και με απείρως περισσότερα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΘΥΜΑΤΑ από τις 900 ψυχές του ναυαγίου στη Λαμπεντούζα, ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, αυτό που προφανέστατα «σοκάρει» της Κυρίαρχη Αθλιότητα, είναι όταν αυτό συμβαίνει ακριβώς έξω από τη πόρτα της επικράτειάς της σε «μεγάλους αριθμούς» στα πλαίσια ενός και μόνο συμβάντος. Διότι αν αυτοί οι Άνθρωποι έκαναν τη χάρη στην Αθλιότητα να πνίγονταν ένας – ένας, άντε πέντε – πέντε, κάθε λίγες μέρες, καμία φυσικά έκτακτη ανάδυση του δήθεν ενδιαφέροντος της Αθλιότητας δεν θα ήταν αναγκαία.

Κι ακόμα πιο υποκριτικά είναι τα «μέτρα» που παίρνονται δήθεν για την «ανθρωπιστική» αντιμετώπιση του θέματος.

Το «έργο» το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν, όταν εξίσου ή και πολλαπλασίως μεγαλύτερα σε όρους ποσότητας «σοκαριστικά» συμβάντα, σ’ ολόκληρο το πλανήτη, είχαν ευαισθητοποίηση τις Κυρίαρχες Αναισθησίες, και τα οποία πλέον κανείς για να τα θυμηθεί πρέπει κάποιος να του τα υπενθυμίσει ένα προς ένα, αν και πολλά απ’ αυτά δεν έπαψαν να υπάρχουν, απλά, έπαψαν να μας απασχολούν.

Και ποια είναι αυτή η «ανθρωπιστική» «αντιμετώπιση» του εν προκειμένω θέματος;

Αφήνοντας στις χώρες προέλευσης αυτών των μεταναστών, άθικτη την Κόλαση, που υπάρχει προς το Συμφέρον της Κυρίαρχης Αθλιότητας την οποία όταν δεν την επιβάλει την ανέχεται, ασφαλώς προς το συμφέρον της, έρχεται αυτή η ίδια η Κυρίαρχη Αθλιότητα να σκεφθεί πώς θα «αντιμετωπίσει» το «θέμα» με όρους «ανθρωπισμού», στην υποτιθέμενη «αναπτυγμένη» πολιτισμικά τουλάχιστον Δύση, όπου όμως και σ’ αυτή, για τους ίδιους τους λαούς της, έχει δρομολογήσει άλλες εξελίξεις, το ίδιο Μίζερες, διότι στο Νέο Μοντέλο Διακυβέρνησης, οι αλήθειες λέγονται μονάχα «εν τη ρύμη του λόγου». Και «εν τη ρύμη του λόγου», η αλήθεια που λέγεται είναι ότι αρκετά το Σύστημα ανέχτηκε τις «υπερβάσεις» της «δήθεν» (για τα μέτρα και τα σταθμά της Αθλιότητας) Δημοκρατίας, των σπάταλων (για τα μέτρα και τα σταθμά της Αθλιότητας) κοινωνικών κρατών, και ιδού, που ήρθε η ώρα, οι Αγορές και οι Αγοραίες Αξίες να καθορίζουν από εδώ και πέρα τις προοπτικές των λαών αυτών.

Όμως, αν ΠΡΑΓΜΑΤΙ δεν θέλουν άλλες Λαμπεντούζες, πρέπει να κατεδαφίσουν τις Λαμπεντούζες που βίαια ή με την ανοχή τους έχουν γεμίσει τον κόσμο, σε όλο το πλανήτη.

Όμως, δέχομαι να στοιχηματίσω οτιδήποτε, πως κάτι τέτοιο όχι δεν θα συμβεί, μα είναι ακριβώς αυτό που ΔΕΝ πρέπει να συμβεί.

Και η υποκρισία φτάνει στο αποκορύφωμά της, όταν η επικοινωνιακή προβολή της Αθλιότητας με τη μάσκα του «σοκαρισμένου ανθρωπισμού», δεν θέλει ούτε να συζητά, ούτε να μιλά κι ούτε να ακούει λέξη για τις Λαμπεντούζες που οικοδομεί ΕΝΤΟΣ των τειχών της ίδιας τη επικράτειάς της.

Αυτοί οι ίδιοι οι ηγέτες που «σοκαρισμένοι» πρόκειται σε Σύνοδο Κορυφής μεθαύριο να συναντηθούν για να ενώσουν τον κορυφαίο τους αποτροπιασμό και την κορυφαία τους οδύνη, ιδού λοιπόν, εγώ, από τη Γη της πατρίδας μου, τη Γη της Ελλάδας, Λαμπεντούζα κι αυτή εδώ και μερικά χρόνια, τους απευθύνω πρόσκληση για μια νέα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, για να χυθούν έκτακτα δάκρυα συμπόνιας και έκτακτη επικοινωνιακή προβολή του ανθρωπισμού τους, με θέμα τούτη τη φορά, όχι μια εισαγόμενη Αθλιότητα μα μια εγχωρίως παραγόμενη :

Ιδού λοιπόν η χώρα μου!

Σας προσφέρει ευκαιρία θαυμάσια για ένα ανθρωπιστικό show!

Σας προσφέρουμε θέαμα και δυνατότητα θαυμάσια, να εξυψώσετε στα ουράνια τις κορυφαίες σας οδύνες, και να προβάλλετε έτσι τον κορυφαίο σας ανθρωπισμό!

Ιδού, χιλιάδες συμπατριωτών μου που μη μπορώντας να αντέξουν την Εξαθλίωση και την Ταπείνωση που εσείς τους επιβάλλατε, τους οδηγήσατε στην δολοφονική αυτοχειρία, διότι κανείς απ’ αυτούς δεν είχε πριν την άφιξή σας δηλώσει ότι είχε βαρεθεί τη ζωή του!

Δεν αξίζουμε αρκετές χιλιάδες δολοφονημένων «αυτοχείρων» μιας Έκτακτης Συνόδου Κορυφής;

Άλλωστε, είναι αποκλειστικά δικό σας δημιούργημα το αίμα που χύθηκε στο βωμό των «σωτήριων τιμωρητικών πολιτικών» που επιβάλατε στη χώρα μου.

Φαντασθείτε τι μεγαλείο ψυχής : Η Κορυφαία Συγγνώμη των Θυτών προς τα Θύματά τους! Δεν είναι μια εξαίσια αρχή, που θα δημιουργήσει ένα εξαίσιο προηγούμενο;

Ιδού εικόνες παιδιών, εδώ στη χώρα μου, που λιποθυμάνε από πείνα στα σχολεία, ιδού εικόνες αστέγων, ιδού εικόνες πενήτων που ψάχνουν τα σκουπίδια, ιδού εικόνες εκατομμυρίων που βρέθηκαν χωρίς δουλειά, εικόνες που κάποτε, ήταν είδηση όταν έστω και μια εικόνα παιδιού να λιποθυμά από πείνα έβλεπε το φως της δημοσιότητας, αλλά, ό,τι γίνεται μαζικά, πια δεν είναι είδηση.

Δεν αξίζουν όλα αυτά μιας Έκτακτης Συνόδου Κορυφής;

Όμως, τι είναι τούτες οι Κραυγές, που μας άρχονται όχι από έκτακτες μα από τακτικές Συνόδους και απευθύνονται στη πατρίδα μου;

«Θέλουμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΙΜΑ! Πέντε χρόνια ανθρωποθυσιών, ούτε μας ξεδίψασε, ούτε μας χόρτασε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΙΜΑ!»

Σίγουρα, κάτι το μεγαλειώδες κρύβουν τούτες οι Κραυγές!

Φιλοδοξούν για τη χώρα μας, ποιο λαμπρή προοπτική από το τελευταίο ναυα΄γιο της Λαμπεντούζα!

Διότι όσο μεγαλύτερη θα είναι η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, όσο πιο μεγαλειώδης ο όγκος των ερειπίων που με τόση μεθοδικότητα δουλεύουν προς αυτή τη κατεύθυνση τα τελευταία πέντε χρόνια οι «σωτήρες» όταν η γενοκτονία στη χώρα μου, λάβει διαστάσεις «αξιόλογες», τόσο πιο μεγαλειώδης θα είναι και η Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, τόσο πιο πολύ τα εκτάκτως συναισθήματα «ανθρωπισμού» και «αλληλεγγύης» που θα εκδηλωθούν θα έχουν ένα φοβερά έκτακτο ενδιαφέρον.

Όμως, ας φύγω από την ειδική αναφορά της καθ’ ημάς Λαμπεντούζα, και ας επαναλάβω απευθυνόμενος στην όπου Γης Κυρίαρχη Αθλιότητα :

Αν δεν θέλεις άλλες Λαμπεντούζες, πρέπει να κατεδαφίσεις τις Λαμπεντούζες που βίαια ή με την ανοχή σου έχουν γεμίσει τον κόσμο, σε όλο το πλανήτη.

Όμως, ποια είναι η εύλογη και αναμενόμενη απάντηση της Αθλιότητας στο ερώτημα αυτό;

Προφανώς η σιωπή, διότι πάνω σ’ αυτές τις Λαμπεντούζες, σ’ όλο τον κόσμο, θεμελιώνεται η Δύναμη και ο Πλούτος της.

«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!»

Όμως, αν έτσι έχουν τα πράγματα, αν δηλαδή, την ώρα που κλαίτε πάνω από τη Λαμπεντούζα την ίδια στιγμή χτίζετε νέες και αρνείστε να κατεδαφιστούν οι παλιές, τότε τούτη τη Κραυγή από τους Ουρανούς, κι αναφέρομαι σ’ αυτούς, διότι γνωρίζω πόσες από τις Κυρίαρχες Φωνές του κόσμου τούτου δηλώνουν «πιστοί και δούλοι» του Ουρανού, δεν θα κατορθώσετε να αποφύγετε να την ακούσετε.

Και θα σας λέει τούτη η Κραυγή, στην οποία οι πιο Κυρίαρχες από τις Κυρίαρχες Φωνές του Κόσμου δηλώνουν «πιστοί και δούλοι» της, πράγματα σαν αυτά :

Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, που σχεδιάζετε εν τω μέσω της νυκτός τη δολοφονία της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας, και καμώνεστε στο φως της μέρας, ότι δήθεν αγωνίζεστε να την βρείτε και να την αποκαταστήσετε στο θρόνο της, δηλώνοντας ότι είστε η εγγύησή της και οι υπερασπιστές της.

Όμως, και η Φωνή στην οποία δηλώνετε υποταγή σας λέει : «Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, διότι αποδεκατίζετε το ηδύοσμον και το άνηθον και το κύμινον, και αφήκατε τα βαρύτερα του νόμου, την κρίσιν και τον έλεον και την πίστιν· ταύτα έπρεπε να πράττητε και εκείνα να μη αφίνητε». (Ματθαίος 23, 23)

Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, που σχεδιάζετε εν τω μέσω της νυκτός τη δολοφονία της Ανθρώπινης Ελευθερίας, και καμώνεστε στο φως της μέρας, ότι δήθεν αγωνίζεστε να την βρείτε και να την αποκαταστήσετε στο θρόνο της, δηλώνοντας ότι είστε η εγγύησή της και οι υπερασπιστές της.

Όμως, και η Φωνή στην οποία δηλώνετε υποταγή σας λέει : «Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, διότι ομοιάζετε με τάφους ασβεστωμένους, οίτινες έξωθεν μεν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν όμως γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας. » (Ματθαίος 23, 27)

Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, που σχεδιάζετε εν τω μέσω της νυκτός τη δολοφονία της Δημοκρατίας, και καμώνεστε στο φως της μέρας, ότι δήθεν αγωνίζεστε να την βρείτε και να την αποκαταστήσετε στο θρόνο της, δηλώνοντας ότι είστε η εγγύησή της και οι υπερασπιστές της.

Αυτούς, τους γραμματείς και Φαρισαίους, όλων των εποχών, «…διότι επαγγελλόμενοι εις αυτούς ελευθερίαν, ενώ αυτοί είναι δούλοι της διαφθοράς…» (Β΄ Πέτρου 2, 12)

Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, που σχεδιάζετε εν τω μέσω της νυκτός τη δολοφονία της Δικαιοσύνης, και καμώνεστε στο φως της μέρας, ότι δήθεν αγωνίζεστε να την βρείτε και να την αποκαταστήσετε στο θρόνο της, δηλώνοντας ότι είστε η εγγύησή της και οι υπερασπιστές της. Όμως, «Ουαί εις εσάς, διότι οικοδομείτε τα μνημεία των προφητών, οι δε πατέρες σας εφόνευσαν αυτούς.»(Λουκάς 11, 47)

Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, που σχεδιάζετε εν τω μέσω της νυκτός την Εξαθλίωση ολόκληρων λαών, και καμώνεστε στο φως της μέρας, ότι δήθεν αγωνίζεστε για την Αξιοπρέπειά τους, δηλώνοντας ότι είστε η εγγύηση και οι ανιδιοτελείς σύμμαχοί τους στον αγώνα τους για την ανάκτηση της χαμένης αυτής Αξίας.

Όμως, και η Φωνή στην οποία δηλώνετε υποταγή σας λέει : «Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, διότι περιέρχεσθε την θάλασσαν και την ξηράν διά να κάμητε ένα προσήλυτον, και όταν γείνη, κάμνετε αυτόν υιόν της γεέννης διπλότερον υμών». (Ματθαίος 23, 15)

Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, που σχεδιάζετε εν τω μέσω της νυκτός τη λεηλασία του Μόχθου ολόκληρων λαών, και τους υπόσχεστε στο φως της μέρας, προστασία του Μόχθου τους, δηλώνοντας ότι είστε η εγγύηση και οι ανιδιοτελείς σύμμαχοί τους στον αγώνα τους για την προάσπισή του.

Όμως, και η Φωνή στην οποία δηλώνετε υποταγή σας λέει : «ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, διότι κατατρώγετε τας οικίας των χηρών και τούτο επί προφάσει ότι κάμνετε μακράς προσευχάς· διά τούτο θέλετε λάβει μεγαλητέραν καταδίκην» (Ματθαίος 23, 13)

Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, που σχεδιάζετε εν τω μέσω της νυκτός τη φτωχοποίηση ολόκληρων λαών, και καμώνεστε στο φως της μέρας, ότι δήθεν αγωνίζεστε για την οικονομική τους ανάπτυξη και τη πρόοδο, δηλώνοντας ότι είστε η εγγύηση και οι ανιδιοτελείς σύμμαχοί τους στον αγώνα τους για την καταπολέμηση της άδικης φτώχειας τους.

Όμως, και η Φωνή στην οποία δηλώνετε υποταγή σας λέει : «Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, διότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων· επειδή σεις δεν εισέρχεσθε ουδέ τους εισερχομένους αφίνετε να εισέλθωσιν». (Ματθαίος 23, 14)

Ουαί εις εσάς, εκεί πέρα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ