18/05/2021

ΤΩΡΑ: Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις λένε οι Βρυξέλλες

komisionΥπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών, δήλωσε από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί. Όπως διευκρίνισε όμως, δεν αναμένεται η σύνταξη σχετικής έκθεσης προόδου.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα η Α. Μπράιτχαρτ αν το Brussels Group ετοιμάζει γραπτή έκθεση προόδου για την Ελλάδα, ενόψει του Eurogroup της 24ης Απριλίου, απάντησε ότι ναι μεν υπάρχει πρόοδος, αλλά δεν γνωρίζει για καμία γραπτή έκθεση προόδου. Η κ. Μπράιτχαρτ πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση, το Eurogroup Working Group (EWG) που θα συνεδριάσει αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά και το Eurogroup στη Ρίγα θα αποτιμήσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών το τελευταίο διάστημα.

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του Προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο περιοδικό Politico, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε λέγοντας πως η συνέντευξη παραχωρήθηκε πριν από μία εβδομάδα και ότι «από τότε έχουν συμβεί πολλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ